• DOLAR 32.554
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2436.606
  • ...
En çok atık pil toplayan okullar ve öğrenciler ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde "Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması" düzenlendi. Yarışmada dereceye giren okul ile öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi.

Gaziantep'in merkez Şahinbey Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve Dağıtıcıları Derneği tarafından değerlendirilebilir atıkları geri dönüşüme kazandırmak ve temiz bir çevre oluşturmak amacıyla başlatılan "Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"na destek veren ve dereceye giren okul ile bu okullarda eğitim gören öğrencilere hediyeleri verildi.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde öğrencilere hitap eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, herkesin çevreye duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.

Tahmazoğlu, çocuklara ve gençlere çevre bilincini aşılamak amacıyla 2013 yılından bu yana böyle bir kampanya düzenlediklerini belirterek, kampanyada dereceye giren okullara hediyeler vererek destek olduklarını belirtti.

Şahinbey ilçesinde bulunan tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselere atık pil kapları bırakarak atık pil toplanması yönünde sürekli teşvik edici bilgilerin verildiğini anımsatan Tahmazoğlu, 2013 yılından bu yana ilçedeki okullarda 14 ton atık pil topladıklarının bilgisini verdi.

Kampanya kapsamında bu yıl ise 2 ton pil toplayarak önemli bir başarıya imza attıklarını vurgulayan Tahmazoğlu, "Ecdadımızın bize emanet ettiği bu güzel vatanı temiz tutmak, çevremizi güzelleştirmek ve bizden sonraki nesillere de güzel bir Türkiye, Gaziantep ve Şahinbey bırakmak için hepimiz el birliği ile çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana Şahinbey'de 3 milyona yakın ağaç dikildi. Bunlardan 2 milyonunu parklara diktik. Ayrıca 606 park yaptık. Türkiye'nin en büyük parkı olan Yeşilvadi Parkı'nı Şahinbey'e kazandırdık ve bu parkları sizler için yaptık." dedi.

Çocuklara çevreye karşı duyarlı olmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Tahmazoğlu, "Daha temiz bir Gaziantep ve Şahinbey için çevremizi kirletmememiz gerekiyor. İnsan nasıl ki evini kirletmiyorsa çevresini de kirletmemelidir. Bizim çöp diye attığımız birçok şey aslında geri dönüşümle de yeniden kazandırılabilir. Mesela kağıt yapmak için her yıl milyonlarca ağaç kesiliyor ve ağaçların kesilmesini engellemek için kullandığımız kağıtları geri dönüşüme kazandırmalıyız. Pilleri çevremize atmamalıyız. Pillerin içerisindeki kimyasal maddeler toprağa ve suya karıştığı zaman toprağımızı ve suyumuzu da kirletiyor. Bunu engellemek için pilleri tek tek topluyoruz. Bu konuda uzun süredir çeşitli yarışmalar yapıyoruz. Şu ana kadar 14 bin 83 kilo pil toplamışız ve bunları da sizlerin sayesinde topladık." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren okullara ve öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Kampanyada 550 kilo pil toplayan Dayı Ahmet Ağa İlkokulu birinci, 215 kilo pil toplayan Mehmet Erdemoğlu İlkokulu ikinci, 198 kilo pil toplayan Tahsin Yentur İlkokulu da üçüncü oldu.

Okullar kampanya kapsamında aldığı başarılara göre ödüllendirilerek çevre konusunda da duyarlılık belgesi verilerek teşvik ediliyor. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir