• DOLAR 32.572
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2426.718
  • ...
Qamişlo`da "Çukur" hareketliliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'nin, Mardin'in Nusaybin ilçesinin karşısında bulunan Kamışlı (Qamişlo) kentinde son günlerde artan askeri hareketlilik devam ediyor.  

Geçtiğimiz günlerde PYD'nin elindeki Qamişlo kentinden diğer bölgelere TIR'larla askeri sevkiyat yapılırken, Türkiye sınırına yakın bölgelerde çukurlar kazıldığı ve barikatlar oluşturulduğu görüldü.

Nusaybin'den çıplak gözle Qamişlo sınırında çukurların kazıldığı görülürken, bazı bölgelere ise inşaat malzemelerin yığıldığı gözlemlendi.

YPG'lilerin olası müdahaleye karşı hazırlık yaptığı yorumları yapılırken, YPG/PYD'nin Suriye rejimi ile birlikte hareket ettikleri ifade ediliyor.

Öte yandan, Suriye sınırının Nusaybin - Kızıltepe ve Nusaybin - Cizre kısmına güvenlik gerekçesiyle daha önce TSK tarafından kazılan kanaldan geriye kalan bölümlere beton bariyerler konulduğu görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zaman zaman Fırat Kalkanı ve Afrin operasyonlarına ilişkin yaptığı konuşmalarda,  özellikle Kamışlı'ya dikkat çekmişti. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir