• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
"Hazreti Hatice`yi ne kadar anlarsak hayatımızı da o şekilde güzelleştirmiş oluruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın, 'sahabe ayı' olarak ilan ettiği kasım ayında "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla tertiplediği program çerçevesinde Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi Kadın Kolları tarafından bayanlara yönelik Hazreti Hatice'yi konu alan bir etkinlik düzenlendi.

Dernek binasında gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak katılan Mustazaflar Cemiyeti Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Salman, Hazreti Hatice'nin fedakâr ve sadakat dolu örnek hayatından kesitler aktardı.

Programın ardından açıklamalarda bulunan Salman, sahabeleri anlamanın onlar gibi yaşamaktan geçtiğini söyledi. Özellikle Hazreti Hatice'nin her yönüyle Müslüman kadınlar için en güzel örnek olduğu ifade eden Salman, sahabelerin hayatlarını sadece okuyarak değil yaşantıları gibi bir hayat sürerek onların örnek alınmaları gerektiğini belirtti.

"Sahabeleri onlar gibi yaşarsak anlamış oluruz"

Salman, "Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın düzenlemiş olduğu sahabe ayı münasebetiyle bizler de  Mustazaflar Cemiyeti Kadın Kolları olarak Hazreti Hatice'nin hayatını anlattık. Sahabeleri anlamak sadece bir aya mahsus bir durum olamaz. Biz hayatımızın tümünde, her anımızda sahabeler gibi yaşarsak ancak o şekilde onları anlamış oluruz." dedi.

"Hazreti Hatice'yi ne kadar anlarsak hayatımızı da o şekilde güzelleştirmiş oluruz"

Yaşantısıyla Hazreti Hatice'nin kadınlara örnek bir şahsiyet olduğuna vurgu yapan Salman, "Biz kadınlar Hazreti Hatice'yi ne kadar anlarsak, onu ne kadar iyi tanırsak ve okursak hayatımızı da o şekilde güzelleştirmiş oluruz. Özellikle Hazreti Hatice'nin hayatını işlerken bir eş olarak, bir anne olarak ve İslam ferdi bir mücahide olarak Hazreti Hatice bizlere çok büyük bir örnektir." diye konuştu.

"Hazreti Hatice hayatının her anında bizlere büyük örnek olmuştur"

Salman, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Hazreti Hatice hayatının her anında İslam'ı o kadar güzel yaşamış ki bizlere bu yönüyle çok büyük bir örnek olmuştur. Bir annenin evlat yetiştirmedeki özelliği bizlere çok büyük örnek olmalıdır. Kendisi nasıl bir cennet hanımefendisi olmuşsa kendi kızı Hazreti Fatıma'yı da o şekilde yetiştirmiş ve bir cennet hanımefendisi olarak onu bize kazandırmıştır."

"Kendi evini bir medrese, bir ilim yuvası yapmıştı"

Sahabelerin hayatlarını sadece okuyarak değil, onları anlayıp, yaşantıları gibi bir hayat sürerek onların örnek alınmaları gerektiğini aktaran Salman, "Hazreti Hatice'nin,  yetiştirme tarzındaki özelliği bize çok büyük örnek olmalıdır. O sadece Peygamber efendimizin evlatlarını yetiştirmemiş; o Hazreti Ali'nin de Zeyd Bin Harise'nin de Zübeyr Bin Avvam'ın da yetiştiricisiydi. O kendi evini bir medrese, bir ilim yuvası yapmıştı. Hazreti Hatice, nasıl eşinin sığınılacak limanı olduğunun çok güzel bir örneğidir. Fakat nasıl bir yetiştirici, bir mücahide olduğunun da örneğidir. Fedakârlığında büyük bir temsilcisidir. Biz onların hayatını okuyup yaşantılarını hayatımıza geçirirsek işte o zaman ancak bize örnek, rehber olacaklar." ifadelerini kullandı. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir