• DOLAR 32.373
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2326.13
  • ...
Rektör Erman: 2019`da tıp öğrencisi almayı planlıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, üniversite bünyesinde kurulmasına karar verilen tıp fakültesinin kuruluş işlemleri ve üniversitedeki gelişmeler hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Üniversitenin Kezer Kampüsündeki sosyal tesislerde düzenlenen toplantıda Prof. Dr. Erman, üniversite olarak yüksek doluluk oranına sahip olduklarını ve özellikle uluslararası konularda büyük aşamalar kaydettiklerini söyledi.

Toplantıda hazır bulunan ve aslen Siirtli olan Tıp Fakültesi Dekanlık görevine atanan Prof. Dr. Vefik Arıca'nın tıp fakültesi için fiziki alanlar oluşturma konularında çalışmalar yapacağını belirten Erman, kendisine her türlü desteğin verileceğini ifade etti.

"400 yataklı ikinci bir hastane kurulması yatırım planına alındı"

Sağlık Bakanlığı ile protokol imzaladıklarını ve çok önemli  bir aşamayı atlattıklarını belirten Erman şunları söyledi: "Sağlık Bakanlığı ilimizde 400 yataklı ikinci bir hastane kurulmasını yatırım planına almış. Sağlık Bakanlığı ile protokol imzaladık. Bu hastanenin şimdiki devlet hastanemizin yanında bulunan kredi ve yurtlar kurumuna ait  Sağlık Müdürlüğüne devredilen 18 dönümlük arazide kurulmasının uygun olacağını görüyoruz. En kısa zamanda da kadromuzu oluşturacağız. Morfoloji binası ve laboratuvarlarımızı tamamladığımız takdirde 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında ilk öğrencilerimizi alacağız. Bunun mümkün olmaması halinde de Dicle veya Yüzüncü Yıl Üniversiteleri kapsamında eğitim ve öğretime başlayacağız." dedi.

"İhtisas üniversitesi olmayı hedefliyoruz"

Uluslararası alanda en iyi tanıtım yapan devlet üniversitesi olduklarını belirten Prof. Dr. Erman, "On yıllık bir üniversite olarak her geçen yıl ağırlığımızı daha çok koymaya başladık. Birçok başarıya imza atıyoruz. Öğrenci doluluk oranımız yüzde 85 ve 15 bin civarında öğrencimiz bulunuyor. Bunlardan bin 700 kadarı 30 farklı ülkeden gelen öğrenciler. 25 farklı programda 830 yüksek lisans öğrencimiz bulunuyor. Yarısı akademisyen olmak üzere bin personelimiz var. İhtisas üniversiteleri konusunda tarım ve hayvancılık alanında iddialıyız. 14 üniversite ile birlikte finale kaldık ve ilk beş üniversite arasında yer alarak ihtisas üniversitesi olmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

80 akademisyen fakültede görev yapmayı kabul etti

Memleketine hizmet verecek olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu belirten Tıp Fakültesinin yeni Dekanı Prof. Dr. Arıca, Siirt'te çalışmayı kabul edecek olan bilim adamlarının ayağına  kadar kendisinin gideceğini söyledi.

Bu güne kadar 120'nin üstünde akademisyen ve tıp insanı ile görüşmeler yaptığını belirten Arıca, bunlardan 80  kadarının görev yapmayı prensip olarak kabul ettiklerini ve bunların kadro işlemlerini en kısa zamanda çözmeyi hedeflediğini söyledi. (Murat Orhan-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir