• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Terör rejimi panikte
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

İşgal güçlerinin Pazar gecesi Gazze'ye sızma girişiminin Filistinli direnişçiler tarafından engellenmesiyle başlayan ve direniş gruplarının işgal topraklarına gönderdiği yüzlerce füzenin sadece küçük bir kısmının Demir Kubbe tarafından etkisiz hale getirilmesi, işgal rejimini ateşkese zorladı. Gazze`den ilk defa böyle bir direnişle karşılaşan ve saldırılar karşısında bozguna uğrayan terör rejiminde şaşkınlık sürüyor.


Muin Naim

“İŞGAL ÇETESİ BEKLEMEDİĞİ BİR TEPKİ VE DİRENİŞLE KARŞILAŞTI”
Filistin`de yaşanan son gelişmeleri gazetemize değerlendiren yazar Muin Naim, şöyle konuştu: “İşgal çetesi bu sefer gerçekten beklemediği bir tepki ve direnişle karşılaştı. Direnişin, kimsenin tahmin etmediği bir yöntemle ve organizasyonla karşılık vermesi, işgal devletini zor duruma soktu. İşgal devletinin ilk günkü (Pazar günü) büyük operasyonunun, direnişin özellikle de Kassam Tugaylarının denetim mekanizması ile ortaya çıkartılması, işgal rejiminde büyük bir panik yarattı. İşgal devletinin çok güvendiği istihbarat komandosu adlı operasyon timinin ilk defa kayıp veriyor olması ve öldürülenlerden birinin de üst düzey bir komutan olması, işgal devletinde hem bir iç kavgaya neden oldu, hem de askeri merkezlerinde ciddi bir gerginlik oluşturdu.”

Filistin direnişinin bu defa kullandığı operasyonun yönteminin ve boyutunun işgal devletini şaşırttığını belirten Naim, “Bu operasyonlar sadece işgalcileri değil, belki de direnişçiler dahil herkesi şaşırttı” diye konuştu.

“DİRENİŞ GRUPLARI ORTAK BİR YÖNETİM MERKEZİ KURDU”
Bu sürecin en önemli kazancının, HAMAS, İslami Cihad ve Gazze`deki tüm askeri kanatların ortak bir yönetim merkezi kurup, direnişi buradan yönetmesi olduğunu vurgulayan Muin Naim, “Bu merkezi yönetim, hem fiili olarak daha verimliydi, hem de işgal devletini, hedefine erişmesinde zor durumda bıraktı.” ifadelerini kullandı.
Naim, Filistin direnişinin kullandığı yöntem ve silahların işgal devletini çok korkuttuğunu hatırlatarak, “Öyle ki, bu savaşı daha fazla uzatmaya gitmediler. Hızlı bir şekilde saldırıları durdurup ateşkesi kabul ettiler.” dedi.

‘DİRENİŞ, ASKERİ NOKTALARI HEDEF ALIYOR`
Gazeteci Naim, işgal rejiminin gaddarlığına da dikkat çekerek, uygun bir an bulduğunda tekrar saldırabileceğini belirtti.

İşgal devletinin çatışma sırasında Filistin`in sivil halkını hedef aldığını ve sivil binaları hedef alarak Filistinlileri cezalandırmaya çalıştığını hatırlatan Naim, “Filistin direnişiyse daha çok işgal devletinin askeri noktalarını hedef alıyordu. Bu da aradaki farkı gösteriyordu.” sözlerine yer verdi.

“DİRENİŞ ARTIK İŞGAL DEVLETİNE ZARAR VERECEK KADAR GÜÇLENMİŞ DURUMDA”
Naim sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Filistin direnişi artık işgal rejimi için kolay lokma değildir. İşgal devleti, artık Gazze`de kendisine karşı koyabilecek bir direnişin olduğunu öğrenmiş oldu. Direniş sertleşti ve işgal devletine zarar verecek kadar güçlenmiş durumda.”



“İsrail'e ciddi bir ders verdik”
HAMAS Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, "İsraile ciddi bir ders verdik. Bu İsraile bir mesajdır." dedi.

Cezayir'deki İslami eğilimli en büyük parti Barış Toplumu Hareketinin, Gazze ile dayanışma gösterisinde konuşan Ebu Zuhri, işgal rejiminin Filistinli grupların gösterdiği direniş karşısında şaşkınlık yaşadığını ifade etti.

Ebu Zuhri, "İsraile ciddi bir ders verdik. Bu israile bir mesajdır. Direniş gruplarının tutumu, israilin davranışına göre belirlenecek." diye konuştu.

Ateşkes sağlandı
HAMAS ve İslami Cihad Hareketi gibi grupların silahlı kanatlarının yer aldığı Filistin Direniş Grupları Ortak Operasyon Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Mısır'ın ara buluculuğunda işgal rejimiyle ateşkese varıldığı duyuruldu.
Açıklamada işgal rejimi ateşkese bağlı kaldığı sürece kendilerinin de buna uyacağı belirtildi.

DİRENİŞ GRUPLARINA DESTEK GÖSTERİLERİ DÜZENLENDİ
Filistinli grupların, Mısır gözetiminde Gazze'de ateşkes sağlandığı yönündeki açıklamalarının ardından yüzlerce Gazzeli sokaklara döküldü.
Gazze Şeridi'ndeki kent meydanlarında ve terör rejiminin vurduğu bazı noktalarda toplanan Filistinliler, direniş gruplarına destek sloganları attı.
Filistin bayrakları taşıyan ve tekbirler getirerek yürüyen Filistinliler, işgal rejiminin son askeri tırmanışı karşısında direnişin, zafer kazandığını vurguladı.



Direniş füzeleri, Liberman`ı koltuğundan etti

Öte yandan işgal rejimi savunma bakanı Avigdor Liberman, Gazze`de yaşanan hezimet sonrası görevinden istifa etti.
Filistin direnişinin işgal topraklarına fırlattığı füzeler, Liberman`ı koltuğundan etti. İşgal rejiminin Gazze`de yaşadığı hezimetin ardından, savunma bakanı Liberman görevinden istifa ettiğini duyurdu.

İstifasını düzenlediği basın toplantısında ilan eden Liberman, işgal hükümetinin Gazze politikasını eleştirerek, "Ateşkes, teröristlere teslim olmaktan başka bir anlam taşımıyor." dedi.

Aşırı sağcı Liberman, 2016`da Savunma Bakanlığı görevine getirilmişti.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir