• DOLAR 32.574
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2433.112
  • ...
SON DAKİKA
(ÖMSS) Adaylarına Giriş Belgesi Gönderilmeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Van il Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 29 Nisan Pazar günü saat 10.00'da yapılacak olan Özürlü Memur Seçme Sınavı'na (ÖMSS) girecek adaylara sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi'nin gönderilmeyeceği bildirildi. Açıklamada, adayların, TC Kimlik Numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden giriş belgelerine ulaşabilecekleri belirtildi.

 

Van'da toplamda 492 özürlü adayın sekiz okulda sınava gireceği belirtilen açıklamada, Van merkezde sınavın şu okullarda yapılacağı kaydedildi.

 

Hüsrev Paşa, Koç, Mimar Sinan, Zeve ve Rekabet Kurumu İlköğretim Okullarıyla, Y.Y.Ü Veterinerlik ve Eğitim Fakülteleri ve Çağdaş Yaşam dersliklerinde olmak üzere 8 okulda sınav yapılacaktır.

 

"Sınava Girecek Bütün Engellilerin Aranarak Bilgilendirilmiştir"
Açıklamanın devamında "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Van il Müdürlüğü olarak Özürlü Memur Seçme Sınavının sorunsuz gerçekleştirilmesi için bir takım tedbirler planlandık. Öncelikle her okulda engellilerimizin temel ihtiyaçlarına yardımcı olmaları için refakatçi personel görevlendirilmesi yapılmış, sınava girecek bütün engelliler, telefonla aranarak sınav tarihi ve saatiyle sınava giriş yeri konusunda bilgilendirilmiş. Tüm Kaymakamlıklara yazı yazılarak ilçelerinde ikamet eden engellilerin sınavla ilgili bilgilendirilmesi ve ihtiyaç duyan bütün engellilerin sınav yerlerine intikallerinin sağlanması istenmiştir" denildi.

 

Ayrıca yine il merkezinde ikamet eden ve kendi imkânlarıyla sınav yerlerine gidemeyecek olan bedensel engelli vatandaşların sınav yerlerine götürülmesi için araçlar görevlendirilip, Sınav günü, sınav yapılacak her okulun önünde rehberlik amacıyla meslek elemanı bulundurulacağı belirtildi.

 

Son olarak, adayların her türlü soru için 0(432) 2121138 nolu telefonu arayabilecekleri kaydedildi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir