• DOLAR 32.367
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2323.966
  • ...
"Kafamdaki imajın üzerinde bir Hizan ile karşılaştım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı "Valiler Kararnamesi" ile Bitlis valililiğine atanan Oktay Çağatay, Hizan ilçesinde incelemelerde bulundu. Kaymakamlık, kültür merkezi, ilçe emniyet müdürlüğü, ilçe jandarma komutanlığı ve Hizan Devlet Hastanesini ziyaret eden Çağatay, kafasındaki imajın üzerinde bir Hizan ile karşılaştığını, bu coğrafyada harika insanları gördüğünü belirtti.

Çağatay, "Bazı kurum amirlerimizle ve kaymakamımızla kamu kurumlarımızı gezdik. Hastanemizi ziyaret ettik. Çarşıyı gördük. Ben Hizan'ı ilk kez görüyorum. Kafamdaki imajın üzerinde bir Hizan ile karşılaştım. Bana anlatıldığı gibi kestanesi, balı, pirinci ve inciri ile harika bir coğrafyaymış. Ben bunu bizzat gördüm. Şahit oldum. Kaymakamımızın da başlattığı projeleri gördük. Kültür merkezindeki faaliyetler büyük takdire şayan. Hastanede vatandaşlarımızın memnuniyeti üst düzeydeydi. Ufak bazı eksiklerimiz var. Onları da kısa sürede el birliğiyle gidereceğiz." dedi.

Dünyanın tanıdığı Hizan ilçesine yerli insanların da gelip görmesi çağrısında bulunan Çağatay, şunları söyledi: "Bitlis ve Hizan denince insanların aklına gelen o olumsuz imajların üzerinde, mükemmel bir coğrafya ve bu coğrafyada harika insanları gördüm. Çok şükür memleketimizin güzel köşesinde beraber olduk. Biz bütün vatandaşlarımızı Hizan'da ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Gelsinler görünler. Kaymakamımızın 4 yıldır başlattığı fotoğraf projesi var. Bu sayede Hizan'ımızı dünyaya da tanıtıyoruz. Dünyaya tanıdığı yeri memleketimizin insanları ve milletimizde gelsin görsün. Kaymakamımız aynı zamanda belediye hizmetlerini yürütüyor. Suyundan kanalizasyon çalışmasına, spor alanlarından asfalt çalışmasına kadar harika hizmetler yürütmüşler. Kendisine teşekkür ediyorum." (Şükrü Tontaş-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir