• DOLAR 32.573
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2432.524
  • ...
Allah resulü`nün (S) sünnetiyle Ali`ler yetiştirmek mümkündür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı İstanbul Koordinatörlüğü tarafından "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla Hazreti Ali'yi anma etkinliği düzenlendi.

Kazlıçeşme Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlik Mahmut Öztürk hocanın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, Hazreti Ali'yi anlatan sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Etkinlikte konuşan Gazeteci-Yazar Özkan Yaman, Hazreti Ali'nin ilim yönüne değinerek, o dönemde yaşanan fitnelerin bir daha yaşanmaması için Müslümanların tarihten ders çıkarması gerektiğine vurgu yaptı.

Hazreti Muhammed'e peygamberlik gelince Hazreti Hatice'den sonra ilk iman eden kişinin Hazreti Ali olduğunu hatırlatan Yaman, "Peygamber efendimiz kendisine vahiy geldikten sonra Hazreti Ali'yi (Radiyallahu Anh) imana davet ediyor. O da babasına danışması gerektiğini söyleyerek bir müddet düşündükten sonra, 'Allah (Celle Celalüh) beni yaratırken babama mı sordu da ben iman ederken ona soracağım' diyerek iman ediyor." dedi.

"Peygamber efendimiz bir güneştir. Bu güneşin önüne Hazreti Ali gibi birisini bırakırsanız işte böyle yüce bir zat meydana çıkar." diyen Yaman, "Bu durum bugün için de geçerlidir. Allah Resulünün (Aleyhisselatu Vesselam)  sünnetine kendimizi güneşe döner gibi döndürsek, çocuğumuzu onun sünnetine göre eğitip terbiye etsek ortaya Hazreti Ali misali gençler çıkar. Hazreti Ali, Resulullahın (Aleyhisselatu Vesselam) sünnetinin çocuğudur. Bugün de Allah resulünün (Aleyhisselatu Vesselam) sünnetiyle Aliler yetiştirmek mümkündür". şeklinde konuştu.

"Hazreti alinin olduğu yerde kimse kendi başına hüküm vermezdi"

Hazreti Ali'nin en başta ortaya çıkan vasfının ilim olduğunu belirten Yaman, şunları söyledi: "Peygamber Efendimiz (Aleyhisselatu Vesselam) hayattayken Hazreti Ali'yi (Radiyallahu Anh) Yemen'e gönderdiği zaman fetva vermekle de görevli olarak gönderiyor.  Sahabe içerisinde en isabetli hükümleri veren Hazreti Ali'dir. Daha sonra Hazreti Ebubekir, Hazreti Osman, Hazreti Ömer döneminde her üç halifenin de birinci veziridir. Hatta Hazreti Ömer, Hazreti Ali'nin olmadığı bir yerde hüküm vermezdi. Mutlaka ona sorar öyle hüküm verirdi. Yahudiler Hazreti Ali'ye kimsenin cevaplayamayacağı sorular sormuşlar. Bir Yahudi,' Ey Ali! Bana bir sayı söyle bütün sayılara bölünsün' diye soru sorar. Hazreti Ali, 'Haftayı ayın günleri, onu da yılın aylarıyla çarp' diyerek cevap verir. Bu cevabı karşısında Yahudi, Hazreti Ali'nin zekâsına hayran kalarak iman eder."

O dönemde yaşanan fitneler sonucunda meydana gelen üzücü hadiseleri de anlatan Yaman, tarihteki bu örneklerden Müslümanların ders çıkarması gerektiğine vurgu yaptı. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir