• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.481
  • ...
Öğrenciler yemekten zehirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Derik ilçesi İncesu Mahallesi (Maşmaşkê köyü) ilk ve ortaokulunda eğitim gören 136 öğrenci, yedikleri yemekten zehirlendi. Öğrenciler, Derik ve Kızıltepe'deki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olay, öğle saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İncesu ilk ve ortaokulunda, öğle yemeğinin ardından bazı öğrencilerin kusması nedeniyle okul yönetimi tarafından sağlık ekiplerine haber verildi.

Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda 112 sağlık ekibi yönlendirildi.  Öğrenciler, ambulanslarla ve kimisi de aileleri tarafından Derik Devlet Hastanesi, Kızıltepe Devlet Hastanesi ve Özel Kızıltepe İpekyolu Hastanesi ile ilçelerdeki diğer özel hastanelere kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Acil servislerinde öğrencilere müdahale edilirken, serumları takılan bazı öğrenciler müşahede altına alındı.

Bu arada Kızıltepe Devlet Hastanesine gelen Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, durumları hakkında hastane yönetiminden bilgi aldı, hem öğrencilere hem ailelere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Duruma tepki gösteren öğrenci velileri ise İLKHA muhabirlerine, çocuklarının sürekli yemeklerden şikâyet ettiklerini, kendilerinin de defalarca okul yönetimiyle görüştüklerini, buna rağmen önlem alınmadığını söyledi.

"Yemeklerden kıl, sinek, böcek çıkıyordu"

Çocuklarının defalarca yemeklerden şikâyet ettiğini söyleyen öğrenci velilerinden Saddam Acer, konuşmasına şöyle devam etti:

"Çocuklar bize yemeklerden 'kıl, sinek, böcek çıkıyor' diyorlardı. Hocalara söylüyorduk, onlarda 'tamam hallederiz' diyorlardı ama bir türlü halletmediler. Şimdi de kendimizi hastanede bulduk. Yetkililer buna bir çare bulsun. Öğlen çocuklar yemeğe gidiyor, zehirleniyorlar ve hocalar ile müdürler bizi aramıyor. Başkalarından çocuklarımızın zehirlendiğini duyduk ve hastaneye koştuk. Hocalar, müdürlerin bizi aramaları gerekir ama kimse bizi aramıyor, haber vermiyorlar. 240 öğrenciden bahsediliyor. Bazı öğrencilerin durumu iyi bazıları ise kötüdür. Bir çocuğumu daha bulamadım, hangi hastaneye kaldırılmış bilgim yok! Arıyorum."

"Yemek şirketi hakkında soruşturma açılsın"

Haberi alır almaz okula koştuklarını söyleyen Veli Mehmet Selim Asi de "Apar topar hastaneye geldik. Gıda zehirlenmesi diye çocukları müşahede altına almışlar. Serum takıp tedavilerini yapmaya çalışıyorlar. Özellikle yetkililere sesleniyorum: Yemek dağıtan şirket hakkında soruşturma açılmasını talep ediyorum. Ucu nereye kadar gidiyorsa gitsin. Çocuklarımız okuldan geldiklerinde resmen yemeğe saldırıyorlar. 'Okulda yemek yemiyor musunuz?' diye sorduğumuzda, 'Baba yemeklerden kıl böcek, sinek çıkıyor' ondan dolayı yiyemiyoruz.' diyorlar. Buna bir çözüm bulunsun."  diye konuştu.

"Öğlen yemeğinin ardından çocuklar kusmaya başladı"

Öğrenci velilerinden Mustafa Sayın ise "Öğrenciler daha önce de 'yemeklerden koku geliyor' diye şikâyet ediyorlardı. Bugün yedikleri öğlen yemeğinin ardından çocuklara kusma başladı. Hem ambulanslarla hem de kendi imkânlarımızla çocukları hastaneye kaldırdık. Yemeğin ihalesini Derik'ten birisi almış, yemeği o getiriyor." dedi.

"Bir hafta önce yemekte böcek görmüşler"

Sadece Kızıltepe Devlet Hastanesinde 109 öğrencinin bulunduğunu belirten Cevdet Sayın da şunları söyledi:

"Hem burada hem de diğer hastanelerde de öğrenciler var. Bir hafta önce yemekte böcek görmüşler. Müdüre iletmişim, müdür boş ver diyor. Bu yemek şirketine kimlerin ortak olduğu araştırılsın. Çocukların hali perişan." diye konuştu. (Mehmet Aslan, Salih Keskin - İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir