• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...

BİNGÖL - Mardin'de kurdukları tesiste Ortadoğu pazarına nişasta üretimi yapan Ay Nişas'ta Konya merkezli Türkiye'nin önde gelen dağıtım firmalarından Hedefsan A.Ş ile birlikte Bingöl Organize Sanayi Bölgesinde süt ve süt ürünleri tesisi kurmayı planladıklarını açıkladı.

Cezayir Sıcakyüz, Bingöl'e yatırım yapmak için arsa başvurusunu yaptığını söyledi. Ayrıca daha önce başvuruda bulundukları 1200 büyükbaş hayvanlık çiftlik projesinin de çıkmasını beklediklerini belirten Sıcakyüz, sorunların halledilmesi durumunda bir yıl içinde çiftliği kuracaklarını belirtti.

"Bingöl'e Yatırım Yapmak En Büyük Hayalimiz"
En büyük hayallerinin doğdukları Bingöl'e yatırım yapmak ve istihdam yaratmak olduğunu belirten Sıcakyüz şu ifadeleri kullandı: "Ay Nişasta R&S Group bünyesinde bulunan bir kuruluş. R&S Group bünyesinde petrol ürünlerinden gıdaya kadar çeşitli sektörlerde 6 tane daha üretim tesisi bulunduran bir oluşum. Asya'dan Avrupa'ya kadar bir çok ülke ile ticari ilişkileri olan grubumuz nişasta fabrikası kurma kararı alırken sadece Irak pazarını baz almadı, iç pazarı da göz önünde bulundurdu. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da nişasta üreten bir tesisin olmaması bu kararı almamızda önemli rol oynadı. Nişasta üretimi yapan Türkiye'de sadece 6 tane fabrika var. Bu alandaki üretim tekel altında tüm dünyada. Biz de grup olarak Bingöl'e hem süt ve süt ürünleri üretimi yapan bir tesis kurmak istiyoruz. Hem Bingöl için hem de bölgemiz için önemli işlere imza atmak istiyoruz."

"Yeni Teşvik Yasası Çok İyi Ama…"
Geçtiğimiz günlerde açıklanan yeni teşvik yasası ile yatırımcıya büyük kolaylıklar sağlandığını belirten Sıcakyüz, havaalanı ve doğalgazın bulunmayışının çok büyük esiklik olduğunu belirtti. Sıcakyüz, "Havaalanı yatırımcı için olmazsa olmaz. Yeni teşvik paketi açıklanıp bölgemiz için bu kadar büyük fırsatlar yaratılmışken havaalanının henüz faaliyette bulunmaması büyük eksiklik. Dileriz en kısa zamanda faaliyete girer havaalanımız. Türkiye'nin değişik bölgelerinde büyük yatırımlarımız var. Neden kendi ilimize yapmayalım ki? Üstelik Bingöl Ortadoğu pazarına yakın, hayvansal ve tarımsal hammadde konusunda da önemli bir kavşakta" dedi. (Nihat Kanat - İLKHA)