• DOLAR 32.518
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.099
  • ...
Atalay'dan 5 Bin Konut Müjdesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Bugün saat 15.30'da THY'nın tarifeli uçağıyla Van'a gelen başbakan yardımcısı Beşir Atalay, ilk olarak Van'ın en büyük TOKİ'lerinin yapıldığı, Edremit TOKİ konutlarındaki çalışmaları yerinde inceleyerek, çeşitli açıklamalarda bulundu.

 

Açıklamasında, "Vatandaşlarımıza verilecek olan konutların Ağustos sonlarında yetişeceğini bir kez daha tekrarlamak isterim. Ayrıca kısa bir süre önce açıklanan orta hasarlı yapıların ve itiraz sonuçlarının daha çok yıkımdan yana olması bizleri yeni konutlara yönlendirdi. Bizler yapılacak olan TOKİ evlerinin sayılarında ise 3 bin ile 5 bin arasında bir artış planlıyoruz." diyen Beşir Atalay, "Vanlılara güzel haberlerimizden biri de az hasarlı olan yapılar için vatandaşlarımıza verilecek olan ödeneklerin kararı 26 Nisan'da belli olacak ve kısa bir süre sonra vatandaşlarımız bu ödeneklerini de ilgili bankalardan alarak evlerinin tamirini yapacaklar" İfadelerini kullandı.

 

"TOKİ konutları Ağustos Sonuna Yetiştirilecek"
Kısa bir süre önce açıklanan teşvik paketi ve konteynerkentlerin ne zaman kaldırılacağı ile ilgili bir soru üzerine bakan Atalay şunları söyledi: "Bizler daha önce de açıklamıştık. Yapımı devam eden TOKİ konutlarının Ağustos sonuna yetiştirilip halkı buralara yerleştirdikten sonra konteynerleri toplamaya başlayacağız. Bunu sonbaharda bitirip kışın vatandaşlarımızın sıcak yuvalarında görmek çabasındayız. Teşvik paketiyle ilgili olarak da Van ilimizin de aralarında bulunduğu 6. bölge avantajları en fazla olan ve yatırımcıları en fazla çeken bölgedir" dedi.

 

"EYY Kredisi 5 Mayısta Verilmeye Başlanacak"
Atalay ve beraberindekiler daha sonra buradan ayrılarak Van merkezden 31 km uzak olan ve yaşanan depremlerde büyük bir hasar gören merkez Yeşilsu köyüne gitti. Akşan yapı firması tarafından yapılan bir ilköğretim okulunun açılışı yapıldı. Açılışta Van il müdürü Ali İhsan Sayılır, AKP Van milletvekili Gülşen Orhan, Van valisi Münir Karaloğlu ile başbakan yardımcısı Beşir Atalay kısa konuşmalar yaparak okul ve eğitim öğretimin önemine vurgu yaptılar.

 

Ayrıca Atalay Van merkez ve Erciş ilçesinde 16 bin konutun yapımının devam ettiğini ve köylerle ilgili olarak ise EYY kapsamında yapılacak olan ödeneklerin 5 Mayısta başlayacağı bilgisini verdi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir