• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İşgal basını `Gazze Direnişi istifa getirmek üzere
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejimi ile Gazze'deki direniş grupları arasında 2014'teki Gazze Savaşı'ndan bu yana en ciddi çatışmalara sahne oluyor. Saldırılarda biri İsrailli, 6'sı Filistinli 7 kişi hayatını kaybetti. Karşılıklı fırlatılan füzeler, gözleri bir kez daha bölgeye çevirdi.

DEMİR KUBBE'NİN BAŞARISIZLIĞI

İşgal rejimi İsrail'in "aşılamaz" denilen füze savunma sistemi Demir Kubbe ise, atılan 400 roketten sadece 100'ünü etkisiz hale getirebildi. İsrail'in bu başarısızlığı dünya kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.

RUSYA'YI SUÇLADILAR

İşgal rejimi Ordusu Sözcüsü Jonathan Conricus, Filistinlilerin son çatışmada Rus yapımı tank savar füze sistemi kullandığını tahmin ettiklerini belirtti.

İSTİFA GELDİ

Bu gelişmelerin ardından İsrail gazetesi Haaretz işgal rejimi İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman'ın istifa edeceğini duyurdu.

Avigdor Liberman liderliğindeki İsrail Evimiz Partisi İsrail meclisinde 5 sandalyeye sahip.

Binyamin Netanyahu'nun liderliğini yürüttüğü ve Liberman'ın da içinde yer aldığı 6 partili koalisyon hükümetinin 66 milletvekili bulunuyor.

Liberman'ın istifa etmesi halinde koalisyonun sandalye sayısı kritik sınıra, yani 61'e düşecek.

Koalisyon hükümetinin 120 sandalyeli İsrail meclisinde güvenoyu alması için 61 milletvekiline sahip olması gerekiyor.

Liberman'ın istifa etmesi halinde Netanyahu liderliğindeki koalisyon hükümetinin tehlikeye girebileceği ve İsrail'de erken seçimin gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Aşırı sağcı siyasetçi Avigdor Liberman, 2016`da Savunma Bakanlığı görevine getirilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir