• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
"Hazreti Ali ümmetin en seçkin alimidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı Bingöl Koordinatörlüğü tarafından Bingöl'ün Karlıova ilçesinde "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla, Hazreti Ali'nin hayatını konu alan bir program düzenlendi.

Karlıova ilçesinde bulunan Karlıova Derneği'nde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan Yazar M. Ali Ortaç, Hazreti Ali'nin Hazreti Muhammed  gibi büyük bir öğretmenin dizlerinin dibinde yetiştiğini belirtti.

Ortaç, "Hazreti Ali, o yıldızlar içerisinde en parlak yıldızdır, desek abartmıyoruz. İslam tarihçileri diyorlar ki Hazreti Muhammed (Aleyhissalatu Vesselam)'ın en çok övgüsüne mazhar olan Hazreti Ali'dir. Onun kadar Hazreti Muhammed'in övgüsüne mazhar olan kimse yoktur. Hazreti Ali bu ümmetin en seçkin alimidir, ilimde ona yetişecek yoktur. Hazreti Resulullah, 'İlmin kapısı Ali'dir; ben şehriyim' buyurmuştur." dedi.

"Bildikleriyle amel edenlere bilmedikleri öğretilir"

Hazreti Resulullah'ın, "Bildikleriyle amel edenlere bilmedikleri öğretilir" hadisini hatırlatan Ortaç, "İşte Hazreti Ali'yi vehbi ilme ulaştıran buydu.  O bildiklerini yaşıyordu. Bildiği ibadetleri, iyilikleri, İslam ile ilgili sorumluklarını yapıyordu ve yerine getiriyordu. Hazreti Ali ilmi ile amildi. İlmiyle amel ettiği için Allah bilmediğini ona öğretiyordu.  İlmiyle amil derken sadece iyilik işleme tek değil. Bildiği haramlardan, kötülüklerden, çirkinliklerden, hayasızlıktan ve haksızlıktan da el çekmişti. Uzak duruyordu ve bu şekil Allah'ın vehbi ilmine mazhar olmuştu. Bizler de vehbi ilmi istiyorsak ve Allah tarafından desteklenmek istiyorsak, bildiklerimizle amel edeceğiz, yaşayacağız.  Bildiğimizi, Allah'ın emirlerini yerine getirmede azimli olacağız.  Bildiğimiz haramlardan sakınmada azimli olacağız ki Allah bize de vehbi bir şeyler nasip etsin, güzellikler nasip etsin ve kalbimizi aydınlatsın, fikrimizi aydınlatsın." ifadelerini kullandı.  (Nihat Kanat-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir