• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
Hilvan`da Sosyal Hizmetler biriminin açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara daha kolay hizmet vermek amacı ile Sosyal Hizmetler birimi açılışı yapıldı.

Hilvan Hükümet Konağında yapılan açılış programına; İlçe Kaymakamı Furkan Duman, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şanlıurfa İl Müdürü Hasan Bilici ve Emniyet Müdürü Salih Köse katıldı.  

Yapılan açılışından ardından değerlendirmelerde bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şanlıurfa İl Müdürü Hasan Bilici, daha önce Hilvan'dan Siverek'e Sosyal Hizmetler kapsamında başvuru veya işlem yapmak için zahmet çeken vatandaşların kısa bir süre sonra Hilvan'da işlemlerini yapabileceğini söyledi.

Bilici, "Hilvan'da Kaymakam ve Belediye Başkanı'nın desteğiyle Siverek'e bağlı bir birim olarak açmış olduk. Bu birimimizde çocuklarımıza, engellilerimize, yaşlılarımıza, gazilerimize ve diğer Sosyal Hizmetlere ihtiyacı olan Hilvan'daki vatandaşlarımıza hizmet sunuyor olacağız. Tabi şu anda buranın fiziki açılışını yapmış bulunuyoruz. Resmi başlangıçta Bakanlığımızdan gelecek olan onay ile beraber başlamış olacağız. Daha önce her gün sosyal hizmet noktasında ihtiyacı olan vatandaşlarımız gerek başvuru gerekse de farklı işlemler için Hilvan'dan Siverek'e gitmek zorunda kalıyorlardı. Bu Hilvan'daki vatandaşlarımız için bir zahmet ve bir sıkıntıya neden oluyordu. Bugünde itibaren Allah'ın izniyle bunun önüne geçmiş olacağız. Hilvan'da bu anlamda ihtiyacı, talebi olan insanlarımız buradaki merkezimize başvuracak iş ve işlemlerimiz bu merkezimiz üzerinden gerçekleşmiş olacak. Öte yandan her gün personellerimiz Siverek'ten Hilvan'a gelip bu hizmetin temini için gelip gidiyorlardı. Bundan sonra ise hem ekonomik olarak rahatlama olacak hem de vatandaşlarımızda bu zahmetten kurtulmuş olacak." dedi. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir