• DOLAR 32.516
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2428.624
  • ...
Sosyal medya, yalnızlık ve mutsuzluğa iter mi? Deney sonucu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Sosyal ve Klinik Psikoloji Dergis Science Dailyi'nin Aralık sayısında yayımlanacak olan bir makale, bize sosyal medya kullanımının insanların yalnız kendilerini hissetmeleri ve mutsuz olmaları üzerine fikir veriyor.

143 katılımcıyla yapılan araştırmada katılımcılar rastgele kontrol gruplarına ayrılmışlar. Bu gruplardan bazıları telefonlarını normal kullanırken, bazıları Facebook, Instagram ve Snapchat'e günde on dakika ayırmışlar. Bu durumu da telefon güç tüketimi ekran görüntüleriyle ispatlamışlar.

Toplamda üç hafta süren çalışmanın, sosyal medya kullanımını azaltanların daha az yalnız hissettikleri ve depresif oldukları ortaya çıkmış. Araştırmanın yazarlarına göre bu bulgu önemli bir nokta. Çalışmanın sonuç kısmında da, sosyal medya kullanımını kısıtlamanın mutluluk üzerinde doğrudan ve güçlü bir etkisi olduğunu belirtmişler.

Çalışmanın baş yazarı olan psikolog Melissa G. Hunt yaptığı açıklamada, insanlara sosyal medyayı bırakmalarını söylemediğini ancak kısıtlama koymanın faydalı olabileceğini belirtti.

Araştırmada sosyal medya ile yalnızlık ve depresyon arasındaki ilişki gösterilmiş olmasına rağmen sebebine dair bir veri bulunmuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir