• DOLAR 32.601
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.86
  • ...
Menfeze yerleştirilen patlayıcı imha edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Kocaköy ilçesinde menfeze yerleştirilmiş halde bulunan yaklaşık 70 kilogram ağırlığındaki patlayıcının imha edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından 13 Kasım 2018 Salı günü Kocaköy ilçesi Gökçen ile Gözebaşı mahalleleri arasındaki karayolunda icra edilen mayın/el yapımı patlayıcı (EYP) araması esnasında menfez içerisinde bir adet mayın/EYP düzeneği tespit edilmesi üzerine olay yerine İl Jandarma Komutanlığı Patlayıcı Madde Tespit ve İmha Timi sevk edilerek, patlayıcılar yerinde imha edilmiş; imha işlemi sonrasında yol ve menfez tamamen tahrip olmuştur. Vatandaşların can güvenliğine yönelik bu menfur girişimde 60 litrelik jelikan bidon içerisine yaklaşık 70 kilogram ağırlığında amonyum nitrat mazot karışımı ile 150 gram TNT ve 50 gram C4 plastik patlayıcı madde kullanıldığı ve anahtar sisteminin uzaktan radyo frekans komutalı el yapımı özel cihaz olduğu tespit edilmiştir." denildi.

Olayla ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verildiğinin kaydedildiği açıklamada, delil olabilecek bulguların kriminal laboratuvara gönderilmek üzere muhafaza altına alındığı bildirildi. (Hamza Adiyaman - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir