• DOLAR 32.314
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2279.904
  • ...
Göçüğün yaşandığı külliye açılışa hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun olarak yapılması planlanan ve mayıs ayında göçüğün yaşandığı 11 Nisan Külliyesi'nde sona gelinen inşaat çalışmalarının ardından külliye açılışı için hazırlıklar devam ediyor.

Şanlıurfa'nın en büyük külliyelerinden biri olacak 11 Nisan Külliyesi'nde çalışmalar sürüyor. 6 bin 500 metrekareden oluşacak olan külliye tamamlandığında, Osmanlı ve Selçuklu mimarisini yansıtacak.

30 metrelik çelik köprü ile bağlantısı yapılacak olan 10 kubbeli külliyede, bin metrekare avlu, okuma salonu, konferans salonu, iki Kur'an kursu ve bayanlar için derslikler yer alacak.

Ayrıca Cami içerisinde namazgâh, mahfil katı, avlu, çok amaçlı seminer salonu, Kur'an kursları, taziye evleri, diyanet yayın evi ile kütüphanesi, Diyanet işleri büroları, derslikler ve eğitim odaları bulunacak.

Çalışmaları yerinde inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'nın kalkınması için yapılan projelerin devam ettiğini ifade ederek külliyenin devam eden çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Çiftçi, "Kapalı sosyal alanlar ve İslami İlimler ve Bilimler Araştırma Merkezi şeklinde kullanılabilecek alanlardan oluşan külliyede gerek avlu itibariyle gerek kapasite itibariyle bölgenin yükünü alabilecek ibadetin güzel bir şekilde sağlayabileceği bir alan oluyor. Hassas işler biraz zaman gerektiriyor. İşler program çerçevesinde yürüyor." dedi.

Külliyenin Şanlıurfa için önemli bir proje olduğunu belirten Çiftçi, "İnşallah hedefimiz 11 Nisan Külliyesi'ni Şanlıurfa'mıza kazandırıp açılışını gerçekleştirmek, ibadete açmak aynı şekilde alttaki kapalı alanları da araştırmaya, okumaya, bilime irfana bir yuva olarak açıp hizmete koymaktır. Allah'a şükürler olsun yerli yerinde bir çalışma var.  Şanlıurfa'da önemli projeler ve önemli eserler yapılıyor. 11 Nisan Külliyesi de bu eserlerden bir tanesidir. Projelerimizle şehri topyekûn bir kalkınma programı dâhilinde yürütüyoruz. Köprülü kavşaklar, parklar açılıyor. Bir tarafta ibadet alanı yapılırken öbür tarafta bir ulaşım ve altyapı projesi yapılıyor." şeklinde konuştu. (Hüseyin Sayhar-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir