• DOLAR 32.568
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2491.435
  • ...
Oslo Kutlu Doğum Programını Anlattılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NORVEÇ- Oslo'daki çeşitli Kürt ve Türk İslami teşkilatlarının temsilcilerinin de katıldığı program herkesçe beğeni ve takdir topladı. Norveç'te yaşayan Irak Kürdistan'ının Duhok ve Halepçeli vatandaşları programı çok beğendiklerini ifade ettiler.

Gözyaşlarımı Tutamadım
Halepçeli Ali Hassan, "Program beni çok etkiledi, gözyaşlarımı tutamadım, tam anlamıyla bu program vahiy kokuyor. Bir daha yapıldığında bizi de hesaba katıp daha iyi anlamamız için bize göre program düzenleyin, Oslo'da 12 bin ırak kürdü yaşıyor." dedi.

Programa katkısı bulunan her kese teşekkür eden Halepçeli Ali Hassan, bu tür etkinliklerin devamını temenni etti.

Çocuklarımız Peygamberi Tanıyor
Konyalı olduğunu söyleyen yaşlı bir izleyici duygularını dile getirirken "Keşke yıllar önce burada böyle bir girişimde bulunulsaydı. Çocuklarımız ve ailelerimiz bu programlardan çok etkileniyor ve Peygamberi tanıyorlar." dedi.

Ses Ayar Görevlisi de Etkilenmiş
Salon ve ses ayarları görevlisi Mikhail ismindeki Norveçli genç; "Ben anlamıyordum, ama şu ana kadar hiç böyle etkileyici bir programla karşılaşmadım." dedi. Yapılan her şeyin dikkatini çektiğini söyleyen Norveçli: "gelen misafirlere gül dağıtıyorsunuz. Gül sevilen insanlara hediye edilir. Siz buraya gelen her kesi seviyorsunuz demektir" diyerek, disiplin ve organizeyi de çok beğendiğini ifade etti.

Etkilenmemenin elde olmadığını her şeyin samimi ve içten duygularla yapıldığını anlatan Norveçli "Her şeyin içten geldiği gözler önünde, insan anlaya biliyor" dedi. (Veysel Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir