• DOLAR 32.565
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2430.335
  • ...
"Emine Şahin`in tutuklaması İslam`a ve Müslümanlara hakarettir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edirne'de 10 Kasım Atatürk'ü anma töreni sırasında sarf ettiği sözler nedeniyle polis tarafından gözaltına alınan üniversite öğrencisi Emine Şahin'in "Atatürk ilah değildir" dediği için tutuklanmasına Siirtlilerden tepki gecikmedi.

"Allah'tan başka ilah yoktur"! dediği için tutuklanarak cezaevine konulan tıp fakültesi öğrencisi Emine Şahin'e yönelik yapılan bu hukuksuz uygulamaya tepki gösteren Siirtli vatandaşlar İLKHA'ya düşüncelerini şu şekilde aktardı.

"Yapılan tutuklama büyük bir yanlıştır"

"Bir bacımız inancından dolayı 'Allah'tan başka ilah yoktur' diyor ve tutuklanıyorsa bu büyük bir yanlıştır." diyen vatandaşlardan Suphi Dinç, yöneticilere seslenerek neden tepki göstermediklerin sordu.

Dinç, "Müslüman bir ülkede yaşıyoruz ve şahadet getiriyoruz. 'La ilahe illallah, Allah'tan başka ilah yoktur.' diyoruz. Bir bacımız inancından dolayı bunu söyleyip tutuklanıyorsa bu büyük bir yanlıştır. Bu gün biriler kalkıp ' Atatürk ilahtır.' dediğinde bu İslam'a ve Müslümanlara hakaret değil mi? Bunun için neden bir şey yapılmıyor? Bu kardeşimiz eğer 'Atatürk ilah değil' dediği için tutuklanıyorsa peki, 'Atatürk ilahtır' diyenler neden tutuklanmıyor. Bu İslam'a hakaret değil midir? İlk başta yöneticilerimize sesleniyorum neden bir tepki göstermiyorlar." şeklinde konuştu

"Bu ülkede fikir ve düşünce özgürlüğü var bacımızı destekliyoruz"

Müslümanların yaşanan bu durum karşısında tepki göstermeleri gerektiğini belirten Dinç, "Eğer bu ülkede fikir özgürlüğü varsa bacımız bu hakkını kullanmıştır." dedi.

Dinç, "Bu ülkede fikir özgürlüğü,  düşünce özgürlüğü var deniliyor. Bu kardeşimiz kendi düşüncesini açıklamış, ayrıyeten Müslüman olduğumuzu iddia ediyoruz ve Allah'tan başka ilah yok diyoruz. Peki, Atatürk haşa bir ilah, bir melek, bir Peygamber midir, yoksa bir insan mıdır? Bizler birbirimizi neden kandırıyoruz. Atatürk'ün kendisi bir gün benim cesedim toprak olacak diyor. Allah'tan başka ilah yok biz buna inanıyoruz. Atatürk bizim inancımıza göre ilah olamaz, biz bacımızın arkasındayız destekliyoruz. 'Allah'tan başka ilah yoktur' bunu da söyleyemiyorsak yazıklar olsun." ifadelerini kullandı.

"Müslümanız ve Müslümanca hareket etmemiz gerekiyor"

Üniversite öğrencisi Emine Şahin'in tutuklanmasına karşı olduklarını belirten vatandaşlardan Ekrem Özalp da Müslüman bir ülkede bu tür tutuklamaların yaşanmaması gerektiğini söyledi.

Özalp, "Atatürk'ün ilah olmadığı konusunda hepimiz hemfikiriz. İlah olacak bir kişi var ise O da âlemlerin Rabbi olan Allah'tır. Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyoruz ve böyle bir fikir beyan eden arkadaşımızın tutuklanmasına bizler de karşıyız. Çünkü bu ülkede fikir özgürlüğü vardır. Fikrin beyan eden birinin bu şekilde tutuklanıp cezaevine atılmasını uygun bulmuyorum. Bizim dileğimiz bu arkadaşımızın serbest bırakılması yönündedir. Müslüman bir ülkede böyle şeylerin yaşanmaması lazım, Müslümanız ve Müslümanca hareket etmemiz gerekiyor. Bizler putları Peygamber Efendimiz döneminde yıktık. 'Atatürk bir ilah değildir.' Bu kardeşimizin bir an önce serbest bırakılması lazım." ifadelerini kullandı.

"Atatürk için bir şeyler yapmak istiyorlarsa, gidip ona dua etsinler, hatim indirsinler, hayır dileklerinde bulunsunlar." diyen Özalp, "Ona tapınma, ona ilahlık addetme kesinlikle yanlış şeyler. Kesinlikle buna karşıyız. Sonuçta o da yaratılmış o da bir insandır, herkes doğar, büyür ve ölür." şeklinde konuştu.

"Bacımız çok yerinde bir şey söylemiş"

Müslümanların bu şekilde sessiz kaldıkça tutuklamaların devam edeceğin belirten Ömer Aşkara, "Allah'tan başka ilah yoktur" dediği için insanları tutuklamak yanlış olduğunu vurguladı.

Aşkara, "Bacımız çok yerinde bir şey söylemiş tabi ki 'Atatürk ilah değildir.' Bizim bir ilahımız vardır o da Allah'tır. Allah'tan başka ilah var mıdır? Allah'ın hükmünü, kitabını kaldıran birisi ilah olabilir mi? Haşa tek ilah Allah'tır, Allah'tan başka ilah yoktur. Bacımızın 'Allah'tan başka ilah yoktur' dediği için tutuklanması çok yanlış bir durumdur. Müslümanlar bu duruma kesinlikle sessiz kalmamalı ve konuşmalı, yanlış yapıldığı dillendirilmeli, bu şekilde olur mu? Müslümanlar bu şekilde sessiz kaldıkça tutuklamalar devam edecektir." ifadelerini kullandı. (Murat Orhan-İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir