• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Öğrencilerin `Cami Kararı` Memnuniyeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Öteden beri hem öğrenciler tarafından dile getirilen cami konusu Diyanet İşler Başkanı’nın Adana ziyareti sırasında çözüldü. Rektörlüğün, cami talebine olumlu cevap vermesi hem öğrenci ve öğretim üyelerini hem de Balcalı Hastanesine gelen binlerce vatandaşı mutlu etti.

Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi yanındaki mescit dışında geniş bir ibadet mekanının olmaması uzun yıllardır öğrenci ve öğretim üyelerinin yanı sıra Balcalı Hastanesi’ne gelen vatandaşları da zor durumda bırakıyordu.

Mevcut mescide konum itibari ulaşımın zor olması, merkezi noktadan uzak olması ve fiziki şartları itibari ile yetersiz olması nedeniyle günlük ihtiyacın yanı sıra özellikle Cuma günleri ciddi sıkıntılar yaşanıyordu.

Öğrenciler zaman zaman düzenledikleri imza kampanyalarıyla da üniversite yönetimine ulaşarak konuyu dile getiriyorlardı. Son olarak geçtiğimiz günlerde Diyanet İşler Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in Adana’ya ziyareti sırasında konu gündeme geldi. Üniversitede konferansa katılan Görmez, öğrencilerin talebini Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu’na iletti.

ÖĞRENCİLER ALINAN KARARDAN MEMNUN

Akınoğlu’nun talebe olumlu yanıt vermesi hem öğrenci ve öğretim üyeleri, hem de her gün Balcalı Hastanesi’ne gelen binlerce vatandaşı rahatlattı. Rektör Akınoğlu’na teşekkür eden öğrenciler, böylesine önemli bir ihtiyacın giderilecek olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bu arada, Rektör Alper Akınoğlu’nun olumlu cevabı üzerine pek çok iş adamı camiyi yaptırmak için talip oldu. Üniversite’nin bu konuda yer tahsisinde bulunması bekleniyor. Yapılacak camiden herkesin yararlanacağını anlatan öğrenciler, konumunun önemine dikkat çekti. Gerek öğrenciler gerekse vatandaşlar, caminin merkezi bir noktada hem öğrencilerin rahat yararlanabileceği hem de gelen hasta ve yakınlarının da kolay ulaşabileceği bir konumda olmasını istiyor.

Çukurova Din Görevlileri Derneği Başkanı İbiş Alpaslan, kendilerine de bugüne kadar hem öğrenci hem de vatandaşlardan üniversite kampusü içerisinde ibadethane sıkıntısına dönük çok yoğun talepler geldiğini ifade etti.

Rektör Alper Akınoğlu’nun taleplere duyarlılık göstererek çözüm üretmesinin önemli olduğunu söylene Alpaslan, “Herkesin rahat yararlanabileceği, merkezi noktada yapılacak bir ibadethane bu konuyla ilgili bütün sıkıntıları giderecektir. Bu camiden yararlanacak her kes vesile olanlara ve yapanlara dua edecektir.” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir