• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
İslami Direniş işgalciyi püskürttü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İBRAHİM SEVGİLİ /DOĞRUHABER

Büyük bir saldırı planı hazırlığı içerisinde olan bir grup işgalci israil askeri, sivil bir araçla Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'un iç kısımlarına 3 kilometre kadar gizlice girdi. Söz konusu işgalci israil askerlerinin bölgeye sızdığının anlaşılmasının ardından Kassam unsurlarının harekete geçmesiyle çatışma yaşandı. Terör rejiminin emeline ulaşamadığı bu girişim, İslami direnişin işgalciyi püskürtmesiyle sonuçlandı. Filistin güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, bölgedeki işgalci birlik, havadan tahliye edildi. İşgalci israil ordusuna ait savaş uçakları, helikopter ve İnsansız Hava Aracı, askerleri Gazze'den çıkarmak için devreye girdi. İşgal güçlerince düzenlenen yoğun hava saldırılarının oluşturduğu ortamdan yararlanarak güvenli iniş yapma imkânı bulan helikopter, aralarında bir ölü bir de yaralının bulunduğu askeri birliği bölgeden tahliye etti. Tahliye işleminin ardından işgal güçleri operasyonda kullandıkları 3 aracı da düzenledikleri hava saldırısıyla imha ederek kullanılamaz hale getirdi. Orduya ait savaş uçakları, birliğin bulunduğu yere giden bölge ve yollara da hava saldırıları düzenledi.

Söz konusu saldırılarda bir motosiklet, bir araç, tarım arazisi, oyun parkı, bir bina, Kassam Tugayları'na ait bir mevzi ve bir de araba tamir atölyesi vuruldu. Dün sabah saatlerinde ise Kassam Tugayları'na bağlı güçler, imha edilen israil araçlarının enkaza dönüşen kalıntılarını olay yerinden kaldırdı. Bölgede ayrıca kişisel eşyalar, yiyecek ve içecekler, tekerlekli sandalye, çadır, iletişim araçları ve ne amaç için kullanıldığı henüz tespit edilemeyen bir elektronik cihaz bulundu.

1 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Yaşanan çatışmada binbaşı rütbesinde bir israil askeri öldürülürken, 1 asker ise hafif şekilde yaralandı. İşgalci israil ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail Ordusu özel kuvvetlerinin Gazze Şeridi'nde bir güvenlik operasyonu gerçekleştirdiği sırada yaşanan çatışmada bir israil askeri öldü, 1 asker ise hafif şekilde yaralandı." ifadelerine yer verildi. İşgalci israil ordu sözcüsü Avichay Adraee ise düzenlediği basın toplantısında, Gazze'den işgalci israil'e 10 roket atıldığının tespit edildiğini, roketlerden 2'sinin Demir Kubbe isimli hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiğini aktardı. Gazze tarafından ise atılan roketlerin sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

SALDIRIDA 7 FİLİSTİNLİ ŞEHİD OLDU

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırıda 7 Filistinli şehid oldu, 7 Filistinli yaralandı. Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı yazılı açıklamada, Han Yunus'un doğu sınırına düzenlenen terörist saldırıda 7 Filistinlinin şehid düştüğünü, 7'sinin yaralandığını belirtti. Kudra, şehid olan Filistinlilerin isimlerini, Nureddin Selame Bereke (37), Muhammed Macid Musa el-Karra (23), Alaeddin Muhammed Kuveydir (22), Mustafa Hasan Ebu Ude (21), Muhammed Atallah Musabbih (25), Ala Nasrullah Abdullah Fuseyfis (19) ve Ömer Naci Müslim Ebu Hatır (21) olarak açıkladı. Kudra, ayrıca, sağlık bakanlığının tüm ekiplerinin teyakkuz haline getirildiğini kaydetti.

EL-KASSAM TUGAYLARI'NDAN AÇIKLAMA

HAMAS'ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada işgalci israil'in önceki akşam abluka altındaki Gazze Şeridi'ne girme amacına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Açıklamada, "israil'in Gazze'ye girişi özellikle komutan Nur Bereke'ye suikast niyeti taşımıyordu. Bu büyük bir saldırı planıydı ve kartları karma amacı bulunuyordu." denildi. Olayın nasıl yaşandığına ilişkin de "bir grup israil askerinin sivil bir araçla Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'un 3 kilometre kadar içlerine girdiği" bilgisi paylaşılan açıklamada, Kassam Tugayları'na bağlı emniyet güçlerinin durumu fark etmesi üzerine Nur Bereke'nin komutanlığında birkaç kişinin bölgeye gittiği ve ardından çatışma çıktığı ifade edildi. Çatışmada aralarında Kassam Tugayı komutanlarından Nur Bereke ve yardımcısının da bulunduğu 7 kişinin şehit olduğu, 7 kişinin ise yaralandığı kaydedildi. Olayın sorumluluğun ve sonuçlarının tamamen işgalci israil'e ait olduğu vurgulanan Kassam Tugayları açıklamasında, "Direniş tarafından gece saatlerinde İsrail'e iyi bir ders verildi." ifadelerine yer verildi.

NETANYAHU FRANSA ZİYARETİNİ YARIDA KESTİ

Terör çetesi elebaşı Binyamin Netanyahu, Fransa ziyaretini yarıda keserek, terör rejimi israil'e dönme kararı aldı. İşgalci israil`in sözde başbakanlık ofisi, Birinci Dünya Savaşı'nın sona ermesi ve Ateşkes Anlaşması'nın 100. yıl dönümü törenleri için Paris'e gelen Netanyahu'nun ziyareti yarıda keserek, terör rejimine döneceğini duyurdu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Netanyahu'yu Elysee Sarayı'nda kabul edeceğini duyurmuştu.

TERÖR REJİMİNDEN GAZZE SINIRINDAKİ BİRLİKLERE TAKVİYE

İşgalci israil ordusu Gazze'de artan gerginlik nedeniyle Güney Komutanlığına ek asker gönderme kararı aldı. İşgalci israil, önceki akşam abluka altındaki Gazze Şeridi'ne giren işgal güçleri ile HAMAS'ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugayları arasında çıkan çatışmanın ardından artan gerginlik nedeniyle bölgedeki askeri birliklerine takviye güç gönderme kararı aldı. İşgalci israil ordusundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gazze'de yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek üzere Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot ve üst düzey komutanların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Güney Komutanlığına ek asker gönderilmesi kararlaştırıldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir