• DOLAR 32.322
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2282.01
  • ...
"Sendikacılık Talep Müessesesi Değildir!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Demokratik sendikalar Konfederasyonu DESK Batman İl Başkanı Mehmet Nezir Akkuş, DES Demokratik Eğitim Sen İl Başkanı Şehmus Özcan'ın istifa nedeniyle basın açıklaması yaptı.

 

Akkuş, emeklerinden ötürü DES Demokratik Eğitim Sen İl Başkanı Şehmus Özcan'a şahsı ve sendika adına teşekkür ettiğini belirterek, "Sendikacılık adına ona başarılar dilerim. Bana sahip çıkamadı diye sitemlerde bulunurken şahsımızdan bizden ağır bedeller istenildiğinde bazen yükün ağırlığını bilemiyorken istemek kolaydır ama ağırlığını hafifliğini bilmediği gibi bana sahiplenmedi demek farklı konuma çekmesi şahsım adına üzücü ve talihsiz bir olay diye görüyorum" diye tepki gösterdi.

 

Özcan'ın görevini yaparken her türlü fedekarlığı yaptığını ancak sendikanın kendisine sahip çıkmadığını söylemesine tepki gösteren Akkuş, "Şehmus kardeşimiz ne zaman üye sorununu bize getirdi ki sahip çıkılmadı veyahutta ne zaman sorunu oldu da bizimle paylaştı ki sahip çıkılmadı. Sadece genel başkan yardımcılığına talibim demesi ve ona genel başkan yardımcılığın verilmemesi nedeni ile istifaları yaşandı" iddiasında bulundu.

 

Akkuş son olarak, DESK'in misyonunun bir menfaat örgütü olarak belirlemediğini kaydederek, DESK olarak slogan değil, çözüm üreteceklerini kaydetti. (Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir