• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ömer Salman`ın tutuklanmasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Köklü Değişim Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mahmut Kar, Gazeteci-Yazar Ömer Salman'ın Hizb-ut Tahrir üyeliğinden tutuklanmasına yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi.

Ömer Salman'ın yazar ve gazeteci kimliği ile Kahramanmaraş'ta tanınan bir kişi olduğunu belirten Kar, Salman'ın Hizb-ut Tahrir'e üye olduğu ve Hilafet istediği gerekçesiyle terörist muamelesi gördüğünü ve 10 Kasım'da gece yarısı evine yapılan baskın ile tutuklandığı söyledi.

Salman'ın tutuklanmasının ardından bazı medya organlarının olayı haberleştirme şeklinden örnekler veren Kar, "Yargıtay 16. Ceza Dairesinin 26 Ekim 2018 tarihinde onadığı ceza kararını tutuklanmadan 3 sat önce öğrenen Ömer Salman hakkında CNNTÜRK 'Hizb-ut Tahrir üyesi firari terörist yakalandı' diye haber yaptı. Kendi evine yapılan baskın ile tutuklanan Ömer Salman hakkında yine CNNTÜRK 'saklandığı adreste yakalandı' şeklinde haber yaptı. Aynı dili TRT'de kullandı ve aynı şekilde haberler yapıldı." dedi.

Kar, AYM'nin hak ihlali kararından Salman'ın yanı sıra Sefa Karslı ve Abdullah Kuşçu'nun da tutuklandığını hatırlattı.

Hizb-ut Tahrir'in kurulduğu günden bugüne hiçbir şekilde şiddet yöntemini kullanmadığını ve hiçbir şekilde silahlı mücadele yöntemi ile bir çalışma ortaya koymadığını ifade eden Kar, "Aksine Hizb-ut Tahrir çalışma yaptığı tüm beldelere fikri ve siyasi metod ile faaliyetlerini sınırlamıştır. Bundan sonrada bu amaç ve yolundan zerre kadar sapmayacaktır. Hizb-ut Tahrir'in terör örgütü kabul edilemeyeceğini Anayasa Mahkemesi dahi görmüştür." diye belirtti.

Anayasa Mahkemesinin 26 Ekim 2018'de Resmi gazetede yayınlanan Hizb-ut Tahrir hakkında verdiği hak ihlali kararını hatırlatan Kar, "Bu kararla bugüne kadar Hizb-ut Tahrir'e yönelik yürütülen yargı zulmü görülmüş, düşman ceza hukukuna göre yargılama yapan mahkemeler ve yargıçlar sorgulanmış oldu. Şimdi soru şu; bu karar Hizb-ut Tahrir'e yönelik yargı zulmünü bitirecek mi, kamuoyunun gördüğü bu zulmü Türkiye yargısı da görüp sonlandıracak mı? Yoksa Ömerler, Sefalar ve Abdullahlara operasyonlar devam edecek mi?" ifadelerini kullandı. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir