• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Huzurlu bir toplum için mutlu aile şart"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te merkez Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen evlilik okulunda eğitime katılan ve mezun olan evli ve yeni evlenen 151 çifte, düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Evli çiftlere çamaşır makinası da hediye edildi.

Şahinbey Belediyesi tarafından 2009 yılında başlatılan, evli ve yeni evlenen çiftlere, evlilik hakkında bilgilendirici eğitimlerin verildiği "Evlilik Okulu" projesi devam ediyor.

Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Şahinbey Belediyesi'nin bilirlikte yürüttüğü proje kapsamında evlilik okuluna katılarak hiç aksatmadan başarıyla tamamlayan evli ve yeni evli 151 çifte, düzenlenen törenle sertifika verildi.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, huzurlu bir toplum için mutlu ailenin şart olduğunu söyledi.

"Eşlerimiz ve çocuklarımız Rabbimizin bizlere emaneti"

Eşlerin birbiriyle davranışlarında sevgi ve saygı olması gerektiğini ifade eden Tahmazoğlu, "Birbirimizi sevelim sayalım, sabırlı ve sadakatli olalım. Bunları yaptığımızda güzel bir evliliğimiz olur. Evlatlarımızı sevelim. Eşlerimiz ve çocuklarımız Rabbimizin bizlere emaneti. Bizim bu dünyada hiçbir şeyimiz yok. Doğarken ve ölürken nasılsak yaşarken de biz öyleyiz. Arada kullandığımız muamelatın dışında sahip olduğumuz eş ve çocuklar bizlere emanet." dedi.

Eşlerin birbirini iyiliğe, hayra ve ibadete teşvik etmesi gerektiğini belirten Tahmazoğlu, "O nedenle de kısa olan hayatımızda bir birimizi sevelim, sayalım ve çevremize iyilik yapalım. Eğer bu dünyada eşler birbirini sayar, severse cennete gittiğinde ebedi hayatı birlikte kazanacak, yoksa bu dünyadaki hayat arkadaşımızı orada kaybedebiliriz. Bu nedenle de eşlerinde birbirini iyiliğe, hayra ve ibadete teşvik etmesi lazım ki ahrette de birlikte olabilsinler." ifadelerini kullandı.

Uzman-Pedagog Hatice Kübra Tongar da kursiyerlere evliliğin önemi ve çiftler arasındaki diyaloglarla ile ilgili bilgiler verdi.

Yapılan konuşmaların ardından 151 çifte sertifikalarıyla beraber çamaşır makinaları verildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir