• DOLAR 32.381
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2326.93
  • ...
Terör rejiminden: Gazze`ye hava saldırısı: 3 şehit
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün, Gazze'nin Han Yunus bölgesine siyonist çeteler tarafından düzenlenen ve 7 Filistinlinin şehid olduğu saldırının ardından işgal rejimi Gazze'ye yeni bir saldırı daha başlattı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı yazılı açıklamada, İsrail işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bir grup Filistinliyi hedef alması sonucu 3 Filistinlinin şehit olduğunu, 9 kişinin yaralandığını belirtti.

Yaralıların durumuna ilişkin bilgi vermeyen Kudra, şehitlerin isimlerinin Muhammed Zekeriya et-Tetri, Muhammed Zuhdi Avde ve Hamed Muhammed Musa en-Nahl olduğunu ifade etti. 

Savaş uçaklarını ayrıca  sivillere ait tarım arazilerini ve yerleşim birimlerini de bombardımana tuttuğu ifade edildi.

Gazze'nin Tel El Hawa bölgesindeki bir okula füze isabet ettiği ve büyük bir hasara neden olduğu belirtildi.

Siyonist rejime ait tankların da top atışında bulunduğu ifade edildi.

İşgal çetelerinin, dün akşam Gazze'nin güneyinde kalkıştığı gizli bir saldırının Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları tarafından fark edilmesi üzerine işgal helikopterlerinden bombardıman yapılmıştı.

Yaşanan bombardımanda Kassam komutanı Nureddin Muhammed Bereke (37) ile  Muhammed Macid El-Kara (23), Halid Muhammed Kuveydir (29), Mustafa Hasan Ebu Avde (21), Mahmud Atallah Musbih (25), Alauddin Fevzi Fesifes (19), Ömer Naci Ebu Hatır (21) şehid düşmüştü.

Kassam olayın detaylarını paylaştı

Öte yandan Kassam Tugayları dün yaşanan saldırının detaylarını paylaştı. Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Düşman büyük bir operasyon için düğmeye bastı. Gazze içinde direnişe ağır bir darbe indirmek istiyordu. Kendince direniş kabuğuna çekilmişti. Bunun için hazırlanmış Siyonist birlik sivil bir araçla Han Yunus şehrinin doğusuna sızdı. Bunu fark eden Kassam Tugayları güçleri aracı takibe aldı ve soruşturmaya tabi tutu. Olay yerine Kassam Tugayları'nın saha komutanı Nureddin Bereke de geldi ve olayı yerinde görmek istedi.

Durumun güçlerimiz tarafından deşifre edilmesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada Komutan Nureddin Bereke ve Kassam Mücahidi Muhammed Macid El-Kara şehit oldular. Operasyonun başarısızlığa uğraması sonrası araç kaçmak istedi. Bunun üzerine işgal helikopterleri aracın bölgeden güvenli şekilde çıkabilmesi için saldırılara başladılar. Onlarca saldırı düzenlediler.

Güçlerimiz, yoğun hava saldırılarına rağmen bölgeye sızan aracı sınırdaki sac duvara kadar kovaladılar. Çıkan çatışmada Siyonist işgal güçleri ağır kayıp verdiler. Nitekim düşman da bunu itiraf etmek durumunda kaldı. Sac duvarın arkasına inen helikopter kaçan araçtaki askerlerle kayıpları aldı. Mücahitlerimiz çok yakın mesafeden helikoptere de ateş açtılar. İşgal helikopteri iz bırakmamak için Siyonist askerlerin kullandığı aracı havaya uçurdu." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir