• DOLAR 32.333
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2280.994
  • ...
Emine Şahin`in tutukluluğuna itiraz edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edirne'de M. Kemal'in ölüm yıldönümü için düzenlenen 10 Kasım törenlerinin yapıldığı alandan geçerken "bu bir kıyamdır" dediği için polis tarafından gözaltına alınan ve sonrasında tutuklanan Emine Şahin için devreye giren 25 kişilik avukat heyeti, mahkemeye itiraz dilekçesini sundu.

Aralarında MAZLUMDER ve Hukukçular Derneğinden avukatların da bulunduğu 25 kişilik bir heyet, Emine Şahin olayın iç yüzünü öğrenmek ve yaşanan hukuksuzluğun düzeltilmesi için Edirne'ye gitmişti.

Heyet, Emine Şahin ile cezaevinde yaptıkları görüşme sonrasında hazırladıkları itiraz dilekçesini mahkemeye sundu

Konu ile ilgili İLKHA muhabirine açıklama yapan Avukat Kaya Kartal, cezaevine giderek Emine Şahin ile görüştüklerini ve Şahin'in sosyal medyada konuşulup basına yansıyan beyanlardan farklı bir şey söylemediğini ifade etti.

Kaya, "Yaptığımız görüşme neticesinde olayın hukuka aykırı bir şekilde ilerlediğini gördük. Bu sebeple bir itiraz dilekçesi hazırlayarak ilgili mahkemeye sunduk. Konu ile ilgili birkaç farklı görüşmede sağladık. Dilekçemizin birkaç gün içerisinde olumlu bir şekilde sonuçlanacağını düşünüyoruz." dedi.

Emine Şahin ne demişti?

Edirne'de M. Kemal'in ölüm yıldönümü için düzenlenen 10 Kasım töreninden geçen Emine Şahin, katılımcıların "saygı duruşunu" kast ederek "Bu bir kıyamdır, Allah'ın kanunu bilmiyorsunuz, batılı inançları getirdi, yazılı kanunları kaldırttı." şeklinde ifadeler kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Şahin'in "Atatürk'ün Hatırasına Alenen Hakarette" bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldığını, sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince dün tutuklandığını ifade etmiş, soruşturmanın da devam ettiğini kaydetmişti.

Gözaltına alındıktan sonra ifade veren Şahin, şunları söylemişti: "Kaldığı yurttan çıkıp anma törenlerinin oraya geldim. O sırada saygı duruşu başlamıştı. Ben bu arada 'bu kıyamdır' şeklinde söylememe kalmadan polis memurları beni yakaladılar. Bu kıyamdan kastım namazdaki dik duruş halidir. 'Putlara tapıyorsunuz, puta saygı duyuyorsunuz' demedim. Polisler beni yakaladığında Allah'ın kanunu bilmiyor musunuz, Batılı inançları getirdi' dedim. Fakat bunu sadece polis memurlarına karşı söyledim." (Nizamettin Aşkın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir