• DOLAR 32.345
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2311.18
  • ...
"Geleceğimize kafa yoracak bir gençlik yetiştirmeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan "Gençliğe Değer" projesi hakkında İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, amaçlarının popüler kültürün hedefi haline gelen gençliği korumak olduğunu söyledi.

Gençliğe değer vermek gerektiğini söyleyen Erhan, Hazreti Muhammed'in gençliğe verdiği değerden örnekler vererek ülkenin geleceğinin değerli gençlerle inşa edilebileceğini vurguladı.

Gençliğin çok büyük değer ifade eden bir nimet olduğunu söyleyen Erhan, "Çocuklarımız bizlerin göz aydınlığı ve gönül feridir, adeta ailelerin içine saçılmış birer incidirler. Biz onları madden besleyip büyüttüğümüz gibi manevi noktalarına da edep ve terbiyelerine de gerekli özeni göstermemiz gerekir. Çocuklarımız büyüdükleri zaman özellikle gençlik çağlarında hayallerin, tutkuların, idealizmin tam bir zirve noktasında olduğu bir gençlik çağına erişiyorlar." dedi.

"Gençler Peygamberimizin yanında ve etrafındaydı"

Özellikle son yıllarda popüler kültürün en önemli hedef kitlesinin gençler olduğuna işaret eden Erhan, "Biz gençlerimizin bu içinde bulunmuş olduğu zaman dilimi içerisindeki o enerjilerini çok iyi bir şekilde iyi yerlere yönlendirebilirsek geleceğimizden ümit var oluruz. Zira hayatın her alanında bizlere örnek olan Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in hayatına baktığımız zaman özellikle O'nun genç nesillerin yanında ve etrafında olduğunu görüyoruz; onların eğittiğini, onlarla beraber olduğunu, onlara görev ve sorumluluk yüklediğini görüyoruz." diye konuştu.

"Ülkenin geleceğini belirleyecek olan gençlerdir"

Erhan, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Daha gençliğinin baharında Medine'ye bir öğretmen olarak gönderdiği Musab Bin Umeyr, yine Yemen'e vali olarak gönderdiği sahabeler ve bütün bunlar o gençlere Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in ne kadar değer ve kıymet verdiğinin bir göstergesidir. Bizim de toplum olarak, devlet olarak müthiş bir şekilde gençliğe sahip olduğumuz göz önündedir. Zira bir ülkenin geleceğini belirleyecek olan hiç şüphesiz gençlerdir. Onların üzerinde çok fazla eğilmemiz, onlara iyi bir dinamizm ile beraber bir idealizm katmamız en önemli unsurların başında geliyor."

"Birinci hedefimiz gençlere ahlak, adalet, merhamet, erdem katmaktır"

Öncelikli hedeflerinin ahlaklı ve adaletli bir gençlik yetiştirmek olduğuna vurgu yapan Erhan, "Hem inanan hem de kalbiyle, gönlüyle beraber ülkemizin, insanımızın geleceği adına kafa yoracak gençleri yetiştirmek için çaba sarf etmemiz gerekiyor. Onlara ahlak, erdem, ruh güzelliği, adalet, merhamet katmak bütün bunlarla o gençliği yoğurmak bizim birinci hedefimizdir. İşte bu anlamda Diyanet İşleri Başkanlığının başlatmış olduğu projeyi bizde Batman'ımızda uygulamak için gayret sarf ediyoruz. Bu anlamda her din görevlimiz aynı zamanda bir din gönüllüsü olarak en az 10 gencimizle ilgilenecek, onlarla beraber olacak ve onları iyi ve güzel yerlere kanalize edecek. Bütün kötü alışkanlıklardan ve zararlı alışkanlıklardan onları koruyacak ve bu ülkenin gerçek sahibi ve geleceği olduğunu onlara aktaracak bir hedefi belirlemiş durumdayız." ifadelerini kullandı.

"Onları değerli hale getireceğiz"

Projeyle popüler kültürün hedefi olan gençleri koruyacaklarını aktaran Erhan, "Din gönüllüsü kardeşlerimiz bu gençlerimizle ilgilenerek, eskiden burcu burcu İslam ahlakının, edebin kokmuş olduğu bu cadde ve sokaklarda var olan bilincin devamını sağlayacaklardır. Projemizin ismi 'Gençliğe Değer' projesidir. Biz aslında gençlere bir şey yapmayacağız, gençlerle beraber bir şey yapacağız. O gençliğin içinde bulunmuş olduğu o dinamizm ile beraber bir nevi olgunluğun, yaşlılığın tecrübesini bir araya getirip onları değerli hale getireceğiz. Bu projeyle onlara sorumluluk yükleyip gelecekte onları nelerin beklediğini ve bugün popüler kültürün hedefi haline gelen gençleri kötülüklere çekmek isteyen bir takım fraksiyonlardan da onları korumuş olacağız." şeklinde konuştu.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir