• DOLAR 32.526
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2424.229
  • ...
Avukatlar Emine Şahin için devreye girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aralarında MAZLUMDER ve Hukukçular Derneğinden avukatların da bulunduğu 13 kişilik bir heyet, Edirne'de 10 Kasım törenlerinin yapıldığı alandan geçerken "bu bir kıyamdır" dediği için polis tarafından gözaltına alınan ve sonrasında tutuklanan Emine Şahin olayın iç yüzünü öğrenmek ve yaşanan hukuksuzluğun düzeltilmesi için Edirne'ye gitti.

Konu ile ilgili İLKHA'ya konuşan MAZLUMDER avukatlarından Kaya Kartal, cezaevine giderek görüştükleri Emine Şahin'in sosyal medyada konuşulup basına yansıyan beyanlardan farklı bir şey söylemediğini ifade etti.

Kartal, konu ile ilgili itiraz dilekçesi hazırladıklarını ve bu olayın aydınlatılması için gerekli hukuki çalışmaları yürüteceklerini de sözlerine ekledi.

Hukukçular Derneğinden Avukatlarından Cavit Tatlı ise dernek olarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmek ve yaşanan mağduriyetin son bulması adına gerekli görüşmeleri sağlamak için bir heyetle birlikte mahkemeye giderek yetkili hâkim ve savcılarla görüşeceklerini belirtti.

Emine Şahin ne demişti?

Edirne'de M. Kemal'in ölüm yıldönümü için düzenlenen 10 Kasım töreninden geçen Emine Şahin, katılımcıların "saygı duruşunu" kast ederek "Bu bir kıyamdır, Allah'ın kanunu bilmiyorsunuz, batılı inançları getirdi, yazılı kanunları kaldırttı." şeklinde ifadeler kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Şahin'in "Atatürk'ün Hatırasına Alenen Hakarette" bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldığını, sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince dün tutuklandığını ifade etmiş, soruşturmanın da devam ettiğini kaydetmişti.

Gözaltına alındıktan sonra ifade veren Şahin, şunları söylemişti: "Kaldığı yurttan çıkıp anma törenlerinin oraya geldim. O sırada saygı duruşu başlamıştı. Ben bu arada 'bu kıyamdır' şeklinde söylememe kalmadan polis memurları beni yakaladılar. Bu kıyamdan kastım namazdaki dik duruş halidir. 'Putlara tapıyorsunuz, puta saygı duyuyorsunuz' demedim. Polisler beni yakaladığında Allah'ın kanunu bilmiyor musunuz, Batılı inançları getirdi' dedim. Fakat bunu sadece polis memurlarına karşı söyledim." (Nizamettin Aşkın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir