• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Saldırıya Uğrayan Doktorlara Sahip Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TBMM Genel Kurulu`da, AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş`in, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dair gündemdışı konuşmasına, Hükümet adına yanıt verdi.

Bakan Akdağ, doktor Ersin Aslan`ın hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesine de değindi. Akdağ, ``kendini bilmez maganda ruhlu, sosyopatların sağlıkçılara saldırılarının, vatandaşların sağlıkçılara tepkisi gibi algılanmamasını`` isteyerek, ``Bu ülkenin vatandaşları, sağlıkçıların kıymetini bilen insanlardır. Kim bir sağlık mesleği mensubuna fiske vurursa, Sağlık Bakanı`nı karşısında bulacaktır`` dedi.

Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: ``Tam da bu acıyı yaşarken bu sefer Van`dan kötü, ağır bir haber geldi. Bir milletvekili, bu yaralı şehirde, deprem esnasında ve sonrasında büyük hizmetler veren Van Bölge Hastanemizde, bu hizmetlerde büyük emeği olan bir doktora el uzattı. Bu da bizi derinden yaraladı.

İl valisine rica ettim, doktor ve eşi ile hastane başhekim vekiline koruma verildi. Bu duruma yarın TBMM ne der göreceğiz, savcılık fezleke hazırlıyor. Ancak bu duruma öncelikle BDP`nin müdahale edeceğini düşünüyor, umut ediyorum. Böyle bir fiilin bana göre sonucu, bu milletvekilinin partiden ihraç edilmesi olmalıdır.``

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir