• DOLAR 32.378
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2325.92
  • ...

Kızıltepe Mimar Sinan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda okul öğrencilerini taşıyan 350 servis sürücüsüne; trafikte farkındalık, trafik kuralları, trafikte hareket tarzları, öğrencilere yaklaşım ve araç inme-binme kuralları gibi hususlarda seminer verildi.

Düzenlenen eğitim programına Kızıltepe ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, Şube Müdürü Hüseyin Mete, Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Abdülaziz Aydın, Rehabilitasyon Araştırma Merkezi öğretmenleri Servis Kooperatifi başkanları ve servis şoförleri katıldı.

Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen eğitim programına katılan öğrenci taşıyan servis sürücülerine Kızıltepe İlçe Trafik Şube Müdürlüğü ve ilçe Jandarma Trafik ekipleri tarafından eğitim verildi.
Eğitimlerde değişen trafik kuralları ve uyulması gereken trafik kuralları hakkında bilgi verilerek sürücülerin soruları cevaplandırırdı.Seminerde bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, kainatın en değerli varlığının insan olduğunu İnsanın da en değerli varlığının çocukları olduğu belirterek şöyle devam etti:

"Siz de bu en değeli varlıkları her gün taşımaktasınız. Dolayısı ile bu emanete sahip çıkmak temel görevinizdir. Bu çocuklarımızı güvenli ve sağlıklı bir şekilde okula erişimini sağlamak hem insani hem vicdani hem de resmi sorumluluğumuzdur. Bu konuda kurallara göre hareket ederseniz bu sorumluluğu yerine getirmiş olursunuz. Hız konusunda özellikle dikkat etmenizi ve kurallara uymanızı istiyorum.
Bu konularda gerekli denetimleri başta Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilgili kurumlarla işbirliği içinde sürekli yapacağımızı bilmenizi istiyorum.
Kanun ve kurallar doğrultusunda yapacağımız bu denetimlerde taviz vermeyeceğiz.
Hepimize kazasız belasız bir yıl diliyorum katılımınız için teşekkür ederim." (Mehmet Aslan-İLKHA)