Temmuz-Eylül döneminde kırmızı et üretimi arttı
Türkiye`de toplam kırmızı et üretimi kurban bayramının gerçekleştiği III. Çeyrekte (Temmuz-Eylül) bir önceki çeyreğe göre %27,4, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %0,4 oranında artarak 339 379 ton olarak gerçekleşti.
EKONOMİ SERVİSİ
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2018 yılı 3. Çeyreğe (Temmuz-Eylül dönemine) ait “Kırmızı Et Üretim İstatistikleri” ni açıkladı. Buna göre:
Toplam kırmızı et üretimi III. çeyrekte 339 379 ton olarak tahmin edildi.
Toplam kırmızı et üretimi kurban bayramının gerçekleştiği III. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre %27,4, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %0,4 oranında arttı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 145 bin 173 ton olarak gerçekleşti.
Sığır eti üretimi 306 bin 638 ton olarak tahmin edildi
Sığır eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %30, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %5,6 oranında arttı.
Koyun eti üretimi 28 bin 539 ton olarak tahmin edildi
Koyun eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %4,4 artarken, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %13,7 oranında azaldı.
Kırmızı et üretim miktarı, 2017 – 2018