• DOLAR 32.362
  • EURO 35.346
  • ALTIN 2323.061
  • ...
"Atatürk İlah değildir" diyen öğrencinin tutuklanmasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edirne'de 10 Kasım törenlerinin yapıldığı alandan geçerken "bu bir kıyamdır" dediği için polis tarafından gözaltına alınan Emine Şahin isimli öğrenci, daha sonra "kendi beyanı olmayan ifadelerle" hazırlandığını belirttiği polis ifade tutanağı ile çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.  Olay, kamuoyunda büyük tepki ile karşılandı.

Şahin, polis ifade tutanağındaki kimi ifadelerin kendisine ait olmadığını söyleyerek, törenin yapıldığı alanda kimseye hakaret etmediğini, yüksek sesle kimseye bağırmadığını belirtti.

Danıştay'ın "öğrenci andı" kararı ile başlayan, CHP Milletvekilinin "Ezan Türkçe okunsun" çıkışıyla devam eden ve son olarak "Atatürk İlah değildir" dediği için hukuksuzca tutuklanmanın yaşanması akıllara "Yeni Türkiye mi?" sorusunu getirdi.

İnsanların ifrat tefrit noktasında gelgitlerini eleştiren Şahin'in bu noktada fikir beyan etmesi hakaret nitelemesi ile suç sayılırken yaşanan bu olay kamuoyunda büyük bir tepki ile karşılandı.

Özellikle sosyal medya kullanıcıları; #AllahtanBaşkaİlahYoktur Hashtag'i (Heçteg) ile yaşanan hukuksuzluğa tepki gösterdi.

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam'ın da #AllahtanBaşkaİlahYoktur diyerek destek verdiği hashtag üzerinden twitter kullanıcılarının paylaştığı mesajlardan bazıları şöyle:

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici "'Atatürk ilah değildir, Allah'ın kanunları var. Atatürk Batı'nın kanunlarını getirdi' dediği için bir insan bu ülkede tutuklanıyorsa pes artık. Derhal bu yanlıştan dönülmelidir. Milletimiz tahrik edilerek ortak inanç ve değerlerimiz üzerinden ayrıştırılmasına müsade edilmemelidir." dedi.

Fâtih Tezcan da şu mesajları paylaştı: "Dün Edirne'de bir kadın "Atatürk ilah değildir! Allah'ın kanunları var! Atatürk Batı'nın kanunlarını getirdi!" dediği için tutuklanmış. 1- Atatürk ilah değildir. Allah'ın kanunları var. Atatürk Batı'nın kanunlarını getirdi. 2- Kadın dernekleri nerede? 3- Müslümanlar nerede?

"Atatürk ilah değildir" dediği için tutuklanan 21 yaşındaki Üni öğrencisi Esra Şahin! 2018'de bir insan 80 sene önce ölen bir insan için İlah değildir diyemiyorsa; O ülkede Cumhuriyet değil Nekrofili rejimi vardır! Bu Kardeşe Selâm Olsun! Bizim gibi müslümanlara yazıklar olsun!

Müslüman kardeşim! Bu insanın suçu #AtatürkİlahDeğildir demesidir! Bu insanın adı yaşı kimliği cinsiyeti önemli değildir! Adliyede başı önde üzgün oturan bu kızcağız, senin namusundur! Kardeşine yardım etmeden Dinine sahip çıkmadan Allah'a ettiğin imanın hiçbir kıymeti yoktur!"  

Mustafa Armagan da "Edirne'de 'Atatürk ilah değildir' dediği için göz altına alınan tıp öğrencisi kızımızı telefonla arayıp özür dileyecek bir yetkilimiz yok mudur?" diye sordu.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından Said Şahin, "Yerlerde ve göklerde #AllahtanBaşkaİlahYoktur. Tarihte İlahlık taslayan veya ilahlaştırılanların fani akıbetlerini de yine tarih kaydetmiştir." mesajını paylaştı.

Recai Yurdan, "#AllahtanBaşkaİlahYoktur Kemalizm saf değiştirdi. Laik seküler Kemalizmin yerini muhafazakar Kemalizm aldı."

Yazar Sabiha Ateş Alpat da "Rabbim şahid olsun ki benim için #AllahtanBaşkaİlahYoktur" ifadelerini kulandı.

Betül Özsoy, düşünce özgürlüğü dedikleri bu olsa gerek... 21 yaşındaki bi genç kızın Atatürk İlah değildir demesi ile tutuklanıyorsa buyrun bizi de tutuklayın diyoruz hadi bakalım hep beraber koro şeklinde diyoruz... #AtatürkİlahDeğildir

Meryem Kiraz isimli sosyal medya kullanıcısı ise, "Fikir özgürlüğünü savunanlar neredesiniz?" diye sordu. #AllahtanBaşkaİlahYoktur

İsa Aydın, Hiçbir Beşer (Peygamberler de dahil) İlah değildir. #AllahtanBaşkaİlahYoktur

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş "#AtatürkİlahDeğildir kendine ilah olarak seçenler onunla haşr olur inşallah. Ben #AllahtanBaşkaİlahYoktur diyorum Allah beni #AllahtanBaşkaİlahYoktur diyenler ile haşr eder inşallah" ifadelerini kullandı.

Habibe Turan isimli sosyal medya kullanıcısı da "Sayın @rt_erdogan insanların fikrini beğeniriz ya da beğenmeyiz. Bir kadının beşer olan bir insanı sevmediğini haykırması kadar doğal bir nida yoktur. Tutuklamayı yapan savcı ve hakim hakkında soruşturma başlatılması gerekmez mi? #AllahtanBaşkaİlahyoktur" dedi.

Eyyüp Atım ise "şarkıcı Sıla'ya sahip çıkmak için sıraya giren muhafazakar kadın dernekleri ve Aile Bakanını Edirne'de tutuklanan 21 yaşındaki tıp fakültesi öğrencisi kardeşimiz için de ses vermeye çağırıyoruz. #AtatürkİlahDegildir #AllahtanBaşkaİlahYoktur" ifadelerini kullandı.  

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, yaptığı paylaşımda; "Bir bayanı, "Atatürk İlah değildir" dedi diye tutuklayarak aciz ve gülünç bir karara imza atan hakim ve savcıların ilah makamında kim var merak ediyoruz! Bu söylemi, 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' diye bir karara bağlamak yargı adına faciadır." dedi.  

Bu ve benzeri binlerce paylaşımda bulunan sosyal medya kullanıcıları, tutuklanan Emine Şahin'in derhal serbest bırakılmasını istediler.

Düşüncesini ifade ettiği için insanları mahkum etmenin günümüz Türkiye'si için büyük bir ayıp olarak niteleyen sosyal medya kullanıcıları, bu gibi olayların hukuk devleti nitelemesine gölge düşürdüğünü ifade ettiler. (Mustafa Kaynak - İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir