• DOLAR 32.528
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.104
  • ...
PKK`ye ait EYP ile çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'ın Çatak ilçesi kırsalına jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda toprağa gömülü kullanıma hazır el yapımı patlayıcı, 2 adet tüp ile çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Konuyla ilgili Van Valiliğinden yapılan açıklamada, Çatak ilçesi Körüklü vadisi bölgesinde, 10 Kasım 2018 günü icra edilen aramalar sonucunda araziye gömülü vaziyette; el yapımı patlayıcı ve çok sayıda yaşam malzemesi ele ele geçirildi.

Ele geçirilen bir adet kullanıma hazır el yapımı patlayıcı, 2 adet tüp, 5 litre mazot, 200 metre kablo, bir adet matkap, 4 adet büyük pil, bir adet doçka mühimmatı, bir adet ayakkabı, 2 adet tencere, 4 adet tabak, 2 adet kaşık, bir adet tepsi, bir adet elek, 2 adet jelikan, bir adet çanta, 2 adet şarj aleti, bir adet tahra, bir adet şemsiye demiri, bir adet puşi olay yerinde imha edildiği belirtildi.

Bir başka açıklamada ise İpekyolu ilçesi kırsalına güvenlik korucusu timi tarafından toprağa gömülü vaziyette 2 adet tüp, bir adet akü ve mermi bulunduğu ifade edildi.

İpekyolu ilçesi Bakraçlı Mahallesi kırsal alanında toprağa gömülü vaziyette tüp ve bazı malzemenin tespit edilmesi üzerine icra edilen operasyon sonucunda; 2 adet tüp, bir adet motosiklet aküsü, 2 adet AK-47 piyade tüfeği fişeği ve bir adet tabanca şarjörü ele geçirildiği kaydedildi.  (İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir