• DOLAR 32.593
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2498.663
  • ...
Göktaşları elinde kalan vatandaşın hayalleri yarım kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ilçesine 3 yıl önce meteortaşının düştüğünü gören Mehmet Nur Kaya (40), işini gücünü bırakıp, bu taşları arama çalışmalarına koyulmuştu.

Uzun süre yaptığı aramaların ardından göktaşının düştüğü yeri belirleyen Kaya, en küçük parçası 10 gram, en büyük parçası 2 kilo olan yaklaşık 20 kilo meteortaşı toplamıştı. Ancak, buldukları meteor parçalarına ciddi alıcılar çıkmazken, alıcı gibi davranan bazı kişiler de taşlardan numune aldıktan sonra ortadan kayboldu.

"Meteortaşları elimizde kaldı"

Topladığı meteortaşlarını muhafaza altına alan Kaya, İLKHA muhabirlerine, taşların elinde kaldığını ve alıcı beklediğini söyledi.

Kaya, "Yaklaşık 2 yıl önceydi. Kızım bahçede otururken göktaşının düştüğünü gördü ve yanıma gelerek 'Baba uçak düştü.' dedi. Ben de 'Uçak düşseydi haberimiz olurdu.' dedim. Ertesi gün Bingöl'de göktaşının düştüğünü duydum. Görüntüleri izlediğimizde bizim buraya düşen görüntüyle aynıydı. 2 gün sonra göktaşının izini aramaya başladım. Bir hafta, 10 gün içerisinde izine rastladım ve hepsini topladım ama alıcı çıkmadığı için elimizde kaldı." dedi.

"Elimizdeki serveti değerlendiremedik"

Elinde bir servet olmasına rağmen değerlendirmediğini ve şu an alıcı beklediğini söyleyen Kaya, konuşmasına şöyle devam etti:

"Taşlar şu an elimizdedir, muhafaza ediyoruz. Bu taşlarla uğraşan uzmanlar, profesörler tahlil sonuçlarını gördüğü zaman çok şaşırıyorlar. Artık buna meteor parçası mı desek ay parçası desek bilemiyoruz.  Geçen sefer, İLKHA'nın yaptığı haberin ardından alıcısı bayağı çıktı ama güvenemiyoruz. Her biri bir şey diyor. Numune alıp dönmeyenler oluyor, onun için laboratuvar sonucunu da aldık, elimizdedir. Alıcısı çıktığı zaman inşallah elimizden çıkaracağız. Elimizde bir servet var ama şimdiye kadar bir şey yapamadık. Uzun zaman oldu, umudumuzu bu taşlara bağlamışız. İnşallah sizin aracılığınızla ciddi alıcılar bize ulaşır. Çünkü bu taşlar çok değerlidir. Bunun uzmanlar ve profesörler tarafından önerilmesini istiyoruz. Gelip bir kontrol etmelerini istiyoruz. Numunesini Ankara'ya üniversiteye gönderdik laboratuvar sonucu çıktı. Laboratuvar sonucu da elimizde ve alıcı bekliyoruz." (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan - İLKHA)

 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir