• DOLAR 32.443
  • EURO 35.668
  • ALTIN 2323.14
  • ...
Erzincan Üniversite`sinde Kutlu Doğum Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Program Diyanet İşleri Başkanlığının Kutlu Doğum ayı için hazırlamış olduğu videonun gösterimi ile başladı. Program Yrd. Doç. Dr. Faruk Gürbüz`ün günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşma ile devam etti.

Tarihe bakıldığında iki çeşit insan grubunun olduğu görüldüğünü ifade eden Gürbüz, bunlardan birincisinin tarihi kana boyayan zalim ve despotlar olduğunu diğer insan grubunun ise insanlığın dünya ve ahiret kurtuluşu için mücadele eden Peygamberler ve onların takipçileri Salih kullar olduğunu dile getirdi.

Gürbüz, "Bundan on dört asır önce gelen Peygamber Efendimiz, takip edilecek tek önder ve tek rehberdir. İnsan Hakları Beyannamesine son zamanlarda giren hiçbir insan dilinden, renginden ve soyundan dolayı aşağılanamaz sözünü Peygamber Efendimiz on dört asır önce söylemiş ve bu dinin evrensel olduğunu bir kez daha ispatlamıştır" dedi.

Peygamber Efendimiz zamanındaki zulümlerden bahseden Gürbüz, öğrencilere "eğer her şeyi ile örnek alınacak bir insan arıyorsanız o Alemlere Rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa (sav) dır. Bunun dışında takip edeceğiniz her yol unutmayın ki sizi ne bu dünyada ne de ahirette kurtaracaktır" dedi.

Program İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Handan Lâl`ın kendi yazdığı `beni bırakma` adlı şiirini okuması ile devam etti. Ardından yapılan şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. (Mesut Gözlü - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir