• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...

Türkiye'de büyük ölçüde dış kaynaklı ekonomik dalgalanma dolara bağlı olarak altın fiyatlarına da yansıdı.

Ekonomik konular kısmen dengeye oturdu, bundan dolayı dolar kuru 5,50'nin altına indi, altının gram fiyatı da 210 lira seviyelerine geldi.

Altın fiyatlarında geri çekilmenin süreceğini öngören uzmanlar, "ons fiyatının fazla yükselmeyeceğini, gram altının fiyatı da kademeli olarak düşeceğini belirtiyor.

Uzmanlar, ekonomik toparlanma sürecinin devam etmesi halinde altın fiyatlarının 200 lira civarına da gerileyebileceğini ifade ediliyor.

Fiyatların 200 liranın da altına gerilemesi halinde halkın altın alımlarının patlayacağına dikkat çeken piyasa uzmanları, spekülatif atakların yaşandığı ağustos-eylül aylarında vatandaşın altın bozdurma talebinin arttığını, şu anda ise fiyatlarda düşüş beklediklerini belirtiyor.

Vatandaşın en çok güvendiği şeyin altın oluğunu belirten uzmanlar, insanların kâr satışı için yastık altındaki altın birikimlerini erittiğini, bunları tekrar yerine koymak içinse uygun şartların oluşmasını beklemek de fayda olduğunu ifade ediyor.

Piyasalardaki dengelenmenin sürmesi halinde önce altın ve gayrimenkule gösterilen talebin artacağını öngören uzmanlar, bunun da piyasanın çarklarını yağlayacağına işaret ediyor. (İLKHA)