• DOLAR 32.333
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2299.36
  • ...
Yaş Kararıyla Ordudan İhraç Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İzmir Jandarma Komutanlığı`nda parmak izi uzmanı olarak görev yaparken 28 Şubat sürecinde Yüksek Askeri Şura Kararı (YAŞ) kararlarıyla ordudan ihraç edilen Abdullah Kaplan, askerdeyken bir hata yaptıklarında komutanın karşısına çıkıp `Suçumu kabul ediyorum, cezama razıyım` tekmili vermelerinin istendiğini ifade ederek, ``Şimdi de darbecilerin halkın karşısına çıkıp aynen bunları söylemesini ve halktan özür dilemesini bekliyoruz`` dedi.

Ordudan atıldığı zaman tam anlamıyla ne yapacağını bilemediğini dile getiren Kaplan, ``Batı Çalışma Grubu (BÇG) tarafından yapılan düzmece istihbarat raporları nedeniyle hakkımda soruşturma açıldı ve ordudan ihraç edildim. Bana gelen raporda `Eşi türbanlı ve kendisi namaz kılıyor. Silahlı kuvvetlere uygun değildir. İtiraz hakkı yoktur` yazıyordu. Ordudan atıldıktan sonra sudan çıkmış balığa döndüm`` diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiği kesildikten sonra yapabileceği bir meslek aradığını ve iş bulmakta zorlandığını belirten Kaplan, ``AK Parti hükümetinin 2001 yılında çıkardığı 6191 Sayılı kanunla haklarımız geri verildi. Türkiye Cumhuriyet`inin bağımsız mahkemelerinin başlattığı 28 Şubat soruşturmasına ilişkin davaları ibretle izliyoruz. Bunlar bizleri memnun ediyor. Davaların titizlikle sürdürülmesini istiyoruz. Sorumluların halka hesap vermesini istiyoruz`` dedi.

"Suçlarını kabul etsinler"

28 Şubat soruşturması kapsamında yargılanan ve haklarında gözaltı kararı çıkarılan eski generallerin suçlarını kabul etmesi gerektiğini ifade eden Kaplan, şunları söyledi:

``Bu generaller, çıkıp o dönemde işledikleri suçları kabullensinler, pişman olduklarını söylesinler. Bu ülke bir daha böyle darbeler yaşamasın. Biz askerdeyken bir hata yaptığımızda komutanın karşısına çıkıp `Suçumu kabul ediyorum, cezama razıyım` tekmilini vermemezi isterlerdi. Şimdi de darbecilerin halkın karşısına çıkıp aynen bunları söylemesini ve halktan özür dilemesini bekliyoruz.``

1. Anajet Üs Komutanlığı`nda kıdemli başçavuş olarak görevliyken YAŞ kararıyla ordudan ihraç edildiğini dile getiren Halid Erdoğan da ``20 yıllık meslek hayatımda tek bir ihtar, kınama ve ceza almadım. Beni disiplinsizlik, irticai görüşleri benimsemeyle suçladılar. Son referandumdan önce sicil kağıdımı istedim. Gelen raporda sicilimin 91 yani iyi olduğu yazıyordu. Bu da `defalarca hapse girdiğim, disiplinsizlik suçunu işlemediğim` anlamına geliyor. Bize, personele uygulanan, iş yapamaz durumuna getirmek için psikoloji bozma uygulamalarını yaptılar`` diye konuştu.

 

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir