• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ÖMSS Pazar Günü Yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek 2012-ÖMSS, 81 il merkezinde saat 10.00'da yapılacak.

Adayların sınava gelirken yanlarında 2012-ÖMSS sınava giriş belgesi, nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport bulundurmaları gerekiyor. Bu belgeleri eksiksiz yanında bulundurmayan aday, mazereti ne olursa olsun sınava alınmayacak.

Adaylar, sınava giriş belgesinde yazılı yardımcı araçlarla sınava girebilecek.

Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üzeri emniyet görevlileri tarafından elle veya dedektörle kontrol edilecek.

Sınava girecek adayın yüzünün, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olması gerekiyor.

Her soru kitapçığı ve cevap kağıdı, matbaada özel poşetlenecek ve sınavda her adaya tek bir poşet içerisinde, açılmamış bir şekilde dağıtılacak.

Her aday için farklı numarada basılan kitapçıklardaki sorular, birbirinin tamamen aynı olacak. Ancak soruların veya sorulardaki seçeneklerin sıralanışı ile doğru ve cevabın yeri değişebilecek. Bu nedenle her adayın cevap anahtarı da farklı olacak.

Sınavda soruları cevaplamak için adaylara, 60 dakika süre verilecek. Özür gruplarına göre farklı sınav uygulamaları yapılacak.

Sınav sonucuna göre üç puan türü hesaplanacak, ÖMSSP-1 ortaöğretim düzeyi, ÖMSSP-2 ön lisans düzeyi, ÖMSSP-3 lisans düzeyi için uygulanacak. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir