• DOLAR 32.557
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2428.003
  • ...
"Mardin`in organik yapısı geleceğe taşınmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e bir çalışma ziyareti gerçekleştiren Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan, Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanlığı ile Mardin Life Gazetesi'ne ziyarette bulundu.

Kültür ve medeniyet şehri olan Mardin'de bulunuyor olmanın heyecanını yaşadığını kaydeden AGD Genel Başkanı Turhan, Mardin'in içinde barındırdığı tarihi ve kültürel zenginliklerin yanında, sahip olduğu birlik ve beraberlik ruhuyla bütün dünyaya örnek teşkil edecek ender güzellikteki şehirlerden biri olduğunun altını çizdi. 

Mardin'in organik yapısının geleceğe taşınması konusunda; herkese görevler düştüğünü kaydeden Turhan, "Mardin binlerce yıllık medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir kültür ve medeniyet şehridir. Bu güzel şehrin birlik, beraberlik ve birlikteliğinin geleceğe daha güçlü bir şekilde taşınması gerekiyor. Bu konuda başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere toplumumuzu oluşturan bütün katmanlara görevler düşüyor. Bu şehrin, bu bölgenin ve dolaysıyla da ülkemizin değerlerini birlikte kollamamız ve korumamız gerekiyor.  Batı'dan hiçbir zaman İslam beldelerine, İslam coğrafyasına insanlık ve iyilik geldiği görülmemiştir. Bu konuda hepimizin hassas davranması ve batının sömürü ve çatıştırmacı düzenine karşı, kültürel değerlerimize, inanç ve değerlerimize ve dolayısıyla da kardeşlik hukukumuza hep birlikte sarılmamız gerekiyor." dedi.

Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı'nın 44 yıldır Türkiye'de gençliğin değerlerimizle şekillendirilmesi konusunda çalışmalarda bulunduğunu ifade eden Turhan, "Bu coğrafyayı seven, değerlerine sahip çıkan, toplumun hiçbir kesimini ayırt etmeden herkesi bir ve beraber kabul etmek noktasında yoğun çalışmalar yürüten bir sivil toplum kuruluşuyuz. İşte bu değerlerin etrafında daha güçlü bir gençlik oluşturma gayret ve çabaları kapsamında bugün Mardin'deyiz. Bu vesileyle bir kez daha Mardin'den, bu kadim medeniyet şehrinden bir kez daha ahlak ve maneviyat çağrımızı yenilemiş olalım. Hak ve adaletin tesisi için gayretli bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Adil bir düzen ve yeni bir dünya kurma çabamız devam edecektir inşallah." diye konuştu.

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı da olan Mardin Life Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kadir Üründü de AGD Genel Başkanı Salih Turhan ve beraberindekilere yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Mardin ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. (İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir