• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
Eğitimciler 81 İlde Faks Eylemi Yaptılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Eğitim Bir-Sen, öğretmenlerin ve öğretim elemanlarının "ek ödeme" mağduriyetlerinin giderilmesi için bugün 81 ilde basın açıklaması yaparak hükümet yetkililerine faks gönderdi.. Bugün saat 13.00'te Batman PTT Bankası önünde toplanan eğitimciler adına Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı M.Şafi Özperk, basın açıklaması yaptı.

 

Özperk açıklamasında "Faks eylemimizde ek ödeme talebini içeren metinleri, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e, çalışanlarına sahip çıkması talebiyle Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e ve Batman'ın milletvekillerine göndereceğiz" şeklinde konuştu.

 

Öğretmen ve Öğretim Elemanının Ek Ödeme Mağduriyeti Giderilmelidir
666 sayılı KHK ile kamuda aynı unvanda çalışan personele yönelik "Eşit işe eşit ücret" düzenlemesiyle denge sağlamaya çalışıldığını kaydeden Özperk, "'Eşit işe eşit ücret' düzenlemesinde, 800 bini aşkın öğretmen ve öğretim elemanı, diğer kurumlarda aynı unvanda çalışan bulunamadığından, muadili yok diye ek ödeme artışlarında kapsam dışında tutulmuştur. "Muadilimizi bulamayan" hükümet yetkililerine, "Buradayız ve ülkenin en önemli işini yapıyoruz" demek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kamu çalışanlarının beşte ikisini oluşturuyoruz. Emeğimizin ve alın terimizin karşılığı olan adil bir ücret istiyor, kimseden lütuf beklemiyoruz" dedi.

 

Eğitimciler En Düşük Ücret Alan Çalışan Konumuna Düşürüldü

Eğitimcilerin en düşük ücret alan çalışan konumuna düşürüldüğünü belirten Özperk, "Ek ödeme alamayan öğretmen ve öğretim elemanları, ne yazık ki, kamuda en düşük ücret alan çalışan konumuna düşürülmüştür. 9/1 öğretmenin bin 624 TL, 7/1 öğretim görevlisinin ise bin 856 TL maaş aldığı gerçeği toplu sözleşme masasında mutlaka göz önüne alınmalıdır" ifadelerini kullandı.

 

Eğitimciler Kapsam Dışında Tutulunca Dengeler Bozuldu

666 sayılı KHK, kamuda genel idare hizmetleri sınıfında eşitlik adına denge sağladığını ama öğretmen ve öğretim elemanlarının kapsam dışında tutulmasıyla dengelerin bozulduğunu kaydeden Özperk, "Diğer bir ifadeyle, farklı kurumlarda aynı unvanda olanların maaşlarında denge sağlanmış ama eğitimde kurum içi denge altüst edilmiştir. Maliye'nin bazı patronlara milyon dolarlık merhamet gösterirken, eğitim çalışanına "al da bunu merhem et" demesine karşıyız" şeklinde konuşmasına son verdi.

Daha sonra Eğitim Bir-Sen'in hazırladığı fakslar, Öğretmenler ve öğretim elemanları tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Batman Milletvekillerine gönderildi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir