• DOLAR 32.423
  • EURO 35.196
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Suriye sınırında özel güvenlik bölgesi uygulaması uzatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valiliği, Suriye sınır hattında ilan edilen özel güvenlik bölgesi uygulamasının 15 gün daha uzatıldığını açıkladı.

Gaziantep Valiliği tarafından Suriye sınırındaki Karkamış ilçesinin bazı alanlarında 15 gün özel güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtildi. Valilikten yapılan açıklamada, söz konusu uygulamanın 23 Kasım'a kadar süreceği bildirildi.

Açıklamada, "Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek ve ayrıca vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini olası tehdit ve tehlikelerden bertaraf etmek üzere, 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince, hududun geri bölgesinde, 09 Kasım 2018 Cuma günü saat 17.00'de başlayıp, 23 Kasım 2018 Cuma günü saat 17.00'de bitecek şekilde 15 gün süre ile valiliğimizce özel güvenlik bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir." denildi.

15 gün sürecek uygulama kapsamında özel güvenlik bölgesi ilan edilen yerlerde her türlü araç ve insan giriş-çıkışının kontrolü, gerektiğinde yasaklanması ve gerekli olan güvenlik tedbirlerinin de alınmasının İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılacağı kaydedildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir