• DOLAR 32.367
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2326.05
  • ...
Peygamber Sevdalıları Bingöl`de Hazreti Ali`yi anlatacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı Bingöl Koordinatörlüğü, "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla, Bingöl ve ilçelerinde İlmin Kapısı Hazreti Ali'nin hayatını konu alan programlar düzenleyecek.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Bingöl Koordinatörlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, genel merkezin "Sahabe Ayı" olarak ilan ettiği kasım ayında "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temalı programlarda "İlmin Kapısı Hazreti Ali (r.a)" konusunun işleneceği hatırlatıldı.

Açıklamada, "Kamuoyunun malumu olduğu üzere Peygamber Sevdalılarının 2015 yılında başlattığı bu çalışmalar, Hazreti Ebubekir'in (r.anhu) hayatını işlemek suretiyle start almıştı. 2016'da Hazreti Ömer (r.anhu), 2017'de de Hazreti Osman (r.anhu) ile devam edilmişti. Bu yıl ise Resulullah (sallallahualeyhivesellem)'ın terbiyesinde yetişip, dizi dibinde büyüyen Hazreti Ali'nin (r.anhu) ilmi meziyetini ele alacağız inşallah. Bu minvalde bu yıl ki kasım ayında da 'İlmin Kapısı Hazreti Ali (r.anhu)'  etkinlikleri ile programlarımıza devam ediyoruz.  Bu etkinlikler ile Asr-ı Saadet'i, yaşadığımız asra taşımak ve sonraki nesillere güzel bir miras bırakmak adına gayret ediyoruz." denildi.

Resulullah'ın ashabını daha yakından tanımak, onları daha iyi ve daha güzel anlamak ve hayatlarını örnek almak adına yapılan bu etkinliklerin önemine vurgu yapılan açıklamada, halkın da bu etkinliklere hassasiyet göstermeleri temennisinde bulunuldu.

"O hayırlı nesli anmak ve anlamak için gayret sarf etmeliyiz"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:  "Günümüzde halkı ifsat amaçlı yapılan yığınla gayrı İslami ve gayrı ahlaki etkinlikler var. İşimizin vaktimizden çok olduğu ve Allah katında ehemmiyetli olduğu şuuruyla, halkımızı bilinçlendirmek ve Saadet Asrı'nın havasını teneffüs edecek etkinlikler yaparak hak için halka hizmet etmeyi kendimize şiar edinmişiz. Kur'an'ın ilk muhatapları olan yıldızların parıltısını günümüze yansıtabilmek için onların hayatlarını okumalı, anlatmalı, yaşamalı ve yaşatmalıyız. Hayatlarını Kur'an'a göre yaşayan, Resulullah'ı örnek edinmiş o hayırlıların çektiği sıkıntılar, yaptıkları fedakârlıklar, imanda sebatları, doğruluk, adalet, hayâ ve ilme olan ilgi ve yakınlıkları bizim için örnektir. 'Allah onlardan razı, onlarda Allah'tan razı' ilahi hitaba muhatap olmuş olan ashabı anlamak ve anlatmak elbette önemli bir olaydır.  Mekke ve Medine dönemi başta olmak üzere hayatımızın hemen hemen tüm alanında bizlere örnek, ders ve yol haritası oluşturacak bir hayat yaşamışlardır. Varlıkta ve yoklukta, savaşta ve barışta, zayıfken ve güçlüyken, zulme ve baskılara maruz kalırken gösterdikleri tavır kıyamete kadar müminlere ders ve örnektir. Sahabelerin Resulullah'a olan bağlılığı gibi bizler de onların hayatlarına ve Allah ve Resulüne olan itaatlerine bakıp sahabeler ile empati kurmalı ve hayatımıza yön vermeliyiz. Hemen hemen beşeri anlamda tüm meziyetleri bir şekilde kendilerinde bulunduran o hayırlı nesli bir kez daha anmak ve anlamak için gayret sarf etmeliyiz."

Etkinliklerin tarih, yer ve saatleri

Açıklamada, Bingöl merkez ve ilçelerinde yapılacak olan etkinliklerin tarih ve yerleri şöyle aktarıldı: "Karlıova ilçesinde 10 Kasım Cumartesi günü saat 17.30'da Karlıova Derneği'nde,  Solhan ilçesinde 17 Kasım Cumartesi günü Solhan Kültür Merkezi'nde, Genç ilçesinde 24 Kasım Cumartesi günü saat 13.00'da Hakan Akdere Kültür Merkezi'nde, Bingöl merkezde 25 Kasım pazar günü saat 18.00'da." (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir