• DOLAR 32.613
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2523.074
  • ...
Organ bağışı ve dindeki yeri konulu panel düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri tarafından 2018-2019 yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Organ Bağışı ve Dinimizdeki Yeri" konulu panel Merkez Kampüs Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Panele, Sağlık Yüksek Okulu Müdür Vekili Prof. Dr. Abdulkadir Levent, Sağlık Hizmetleri MYO Müdür Vekili Dr. Ahmet Yıldız, üniversite personeli, öğrencileri ve vatandaşlar katıldı katıldı.

Araştırma Görevlisi Nuriye Efe Ertürk moderatörlüğünde düzenlenen "Organ Bağışı ve Dinimizdeki Yeri" konulu panelde Aile Hekimi Dr. Sercan Bulut Çelik tıbbi açıdan organ bağışının önemi, kimler organ bağışlayabilir konularında sunum yaparken, Vaiz Alaeddin Kılıç ise Kur'an-ı Kerim ve sünnet ışığında organ bağışının İslam'daki yeri konusunda sunum yaptı.

Kılıç, organ bağışının direk ifade edildiği ayet ve hadislerin bulunmadığını, İslam dininin külli kaideler getirdiğini ve zamanın müçtehitleri tarafından bu külli kaidelerin yorumlanması ve kıyası ile konuların çözümlendiğini söyledi.

Kılıç, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu konudaki fetvasında organ naklinin zaruret olması, başarı oranının yüksek olması, ücretsiz olarak veriliyor olması ve bağışçının iznin olması halinde İslam dini açısından bir sakınca yoktur." dedi.

Yoğun ilginin olduğu panelde öğrenciler organ bağışı konusunda sorularına yanıt buldu. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir