• DOLAR 32.381
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.833
  • ...
S.Arabistan`dan tepki çeken paylaşım: Yemen`in yanındayız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, resmi Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajda, Yemenli çocukların yer aldığı bir fotoğrafı ‘Yemen halkının yanındayız`, ‘Sizin çocuklarınız bizim çocuklarımız` mesajlarıyla yayınladı.

Ancak Suudi Arabistan Dışişleri`nin bu mesajlarının, Yemen`de yürütülen hava saldırılarıyla çeliştiği yorumları yapılıyor.

Kısa bir süre önce yayınlanan Birleşmiş Milletler raporunda, Suudi Arabistan önceliğindeki koalisyonun Yemen`de çarşı yerlerine, sağlık kuruluşlarına, okullara, cenaze ve düğünlere yönelik düzenlediği hava saldırıları sonucu son üç yılda 16000 sivilin yaşamını yitirdiği ya da yaralandığı belirtilmişti.

14 MİLYON YEMENLİ AÇLIKTAN ÖLEBİLİR

Suudi saldırılarının yarattığı yıkım yüzünden çoğu çocuk ve kadın 14 milyon insanın açlıktan ölüm tehlikesiyle karşı karşıya geldiği Yemen`de kolera salgını da kol geziyor.

GERÇEK ÖLÜ SAYISI 56 BİNDEN FAZLA`

Son olarak The Independent gazetesinin Ortadoğu uzmanı muhabiri Patrick Cockburn, Suudi saldırısında Yemen`de ölenlerin sayısının BM tarafından bir yıldır 10 bin olarak açıklanmasının düzenbazlık olduğunu, gerçek ölü sayısının 56 bini geçtiğini söylemişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir