• DOLAR 32.393
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.63
  • ...
"Aile Bakanının asli görevi aileyi korumaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz günlerde bir oyuncunun, nikâhsız olarak birliktelik yaşadığı şarkıcı bir kadına şiddet uygulamasının ardından Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, söz konusu şahsı arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulunması tepkilere yol açmıştı

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İstanbul Kadın Kolları, Bakan Selçuk'un asli görevinin gayri meşru ilişkileri normalleştirmesi değil, aksine aile yapısını koruyan çalışmalar yapmak olduğunu söyledi.

Magazin programları, diziler, haber bültenleri, reklam ve sosyal medyada reyting uğruna halk üzerine sonuçları düşünülmeden yapılan ve toplum ahlakına uygun olmayan yayınların, toplumun temel yapısı olan aile kurumunu derinden sarstığına dikkat çekilen açıklamada, nikâhsız birlikteliklerin arttığı, fuhşun 'aşk' adı verilerek normalleştirildiği ifade edildi.

Açıklamada, "Evli insanların mutluluğu, yuvalarının dışında arar olduğu, ticari her türlü eşya reklamının kadın bedenini istismar üzerine kurgulandığı, kadının kişiliğinin değil, dişiliğinin ön plana çıkarıldığı şu zaman diliminde aile müessesesi ciddi ve derin yaralar almaktadır. İhmale gelmemesi gereken bu durum özellikle yarınlarımız olan gençlerimiz üzerinde telafisi mümkün olmayan maddi-manevi tahribatlara neden olmaktadır. Kitle iletişim araçları ve özellikle TV'ler üzerinden ailelerin mahremiyeti hiçe sayılmakta, inancımıza ve ahlaki değerlerimize tamamen aykırı olan nikâhsız birliktelikler teşvik edilerek körpe dimağlarımız buna özendirilmektedir. Bu duruma bırakın seyirci kalmak, tedbir geliştirmek gibi bir sorumluluğu bulunan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı'nın medyada yersiz ve gereksiz yere yer tutan nikâhsız birliktelik yaşayan iki kişi arasındaki bir mesele ile ilgili açıklama yapması ve hatta 'geçmiş olsun' temennilerini iletmesi hiçbir şekilde doğru değildir. Bu tür yaklaşımlarla yanlış olan hayat tarzları ve günahkârlık genç nesillerimizin bilinçaltına doğruymuş gibi yerleşiyor ve normal karşılanıyor. Hâlbuki inanç ve değerlerimize göre nikâh ve aile müessesesi, nesil yetiştirmek, evlât terbiyesi, neslin muhafazası ve insanlık haysiyetinin korunması bakımından son derece kıymetli ve vazgeçilmezdir." denildi.

"Aileyi tahrip eden tüm sorunları ortadan kaldırması için adımlar atılmalıdır"

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının asli görevinin hatırlatıldığı açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi:

"Aile Bakanının asli görevi, aile yapısını kuvvetlendirecek, güçlendirecek projeler üretmek, buna dair çalışmalar yürüterek bu değerli yapıyı korumaktır. Ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirme amacıyla yeni projeler oluşturmak, aileyi tahrip eden tüm sorunları ortadan kaldırma yolunda adımlar atmaktır. HÜDA PAR İstanbul Kadın Kolları olarak maşeri vicdanı derinden yaralayan, halkımızın inanç ve değerlerine taban tabana zıt bu hususlara dair rahatsızlığımızı ve geleceğimiz adına yaşadığımız kaygılarımızı kamuoyu ile paylaşıyor ve toplumun tüm kesimlerini buna tepki göstermeye davet ediyoruz." (Nizamettin Aşkın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir