• DOLAR 32.369
  • EURO 35.027
  • ALTIN 2325.78
  • ...
HÜDA PAR Trakya bölgesinde teşkilatlanmaya gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından oluşan heyet, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da bir dizi ziyaretlerde ve temaslarda bulundu. STK temsilcileri ve önde gelen şahsiyetlerle yapılan görüşmelerde bölgenin sorunları istişare edildi.

HÜDA PAR, 24 Haziran seçimlerinde oylarını büyük oranda yükselttiği Trakya'ya çıkarma yaptı. Partinin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan ve Trakya Koordinatörü Naim Uslu'nun da aralarında bulunduğu heyet, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Sivil toplum kuruluşları ve önde gelen şahsiyetlerle yapılan görüşmelerde bölgenin sorunları istişare edildi. Şehir merkezleri, kasaba ve köylerde ziyaretler gerçekleştiren HÜDA PAR heyeti, halkın kendilerine yönelik teveccühe, yapacakları hizmetlerle karşılık verileceği ifade edildi.

Teşkilatlanma çalışmalarının hızla sürdürüldüğü Edirne'de bir dizi ziyaretlerde bulunan heyet, Mimar Sinan Vakfı ve İHH Edirne İl Başkanlığını ziyaret etti. HÜDA PAR heyeti, karşılıklı istişare ve görüş alışverişlerinde bulundu. Kendilerine yapılan ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade eden Mimar Sinan Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Hasan Gümüş, ülkedeki durumun göz önünde bulundurularak daha fazla gayret gösterilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

"İlk defa bir siyasi parti bizi ziyaret etti"

HÜDA PAR heyetinin kendilerini ziyaret etmesinden memnuniyet duyduğunu belirten İHH Edirne İl Başkanı Abdülkadir Akdi, diğer siyasi partilerin kendilerini ihmal ettiğini söyledi.

Akdi, "Burada kimsemiz yok. Bu kapıdan bir parti olarak ziyaretimize ilk defa siz geldiniz. Sizin dışınızda daha gelenimiz gidenimiz olmadı." diyerek HÜDA PAR heyetine teşekkür etti.

Yaptıkları ziyaretlerinin ardından bir açıklama yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından Vedat Turgut, Trakya'daki teşkilatlanma çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdüreceklerini ifade ederek, "24 Haziran seçimlerinde Trakya halkının HÜDA PAR'a gösterdiği teveccühün karşılığı olarak buralarda parti bürolarıyla halkla buluşacağız. Edirne teşkilatımızı kurma çalışmalarının hızlandırdık." dedi.

Müslümanların genel problemlerinin yerel sorunlardan başladığını ifade eden Turgut, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"İslami camiaların birbirine sahip çıkması lazım. Elbette ki herkesin fikri, zikri, meşrebi farklı olabilir ama nihayetinde hedef Allah'ın (Celle Celalüh) rızasıdır. Dolayısıyla asgari müştereklerde de bile olsa bizim bir araya gelmemiz lazım. Bakın birkaç yıl önce dünya çapında iki küçük örgüt Filistin Kurtuluş Örgütü ile Hamas bir birliktelik kararı verdi. Hemen ABD desteğiyle siyonist işgal çetesi, Ramazan ayı olmasına rağmen Filistin'de saldırıya geçti. İki bine yakın kardeşimiz şehit edildi. 40-50 bine yakın ev tarumar edildi. Yani küçük bir yerde iki küçük grubun bir araya gelmesi bile onları böyle korkutuyorsa İslam ümmetinin bir araya gelmesi onları ne şekilde endişelendireceğini artık siz düşünün."

"Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nde teşkilat kurulacak"

Gerçekleştirdikleri 3'üncü Olağan Büyük Kongre'nin ardından Türkiye'nin 81 ilinde teşkilat ve temsilcilik oluşturma çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Turgut, "Bugün de Trakya bölgesindeydik. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da bir dizi görüşme ve temaslarda bulunduk. İnşallah bugün itibarıyla Tekirdağ İl Başkanı Sait Doyar başkanımıza yetki belgesini vermek suretiyle Tekirdağ ilinde teşkilatımızı kurmuş olacağız. Yakın zamanda Edirne teşkilatı, ardından da Kırklareli teşkilatımız kurulacak. İnşallah Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmalarımız devam edecek. 81 ilde teşkilat veya temsilcilik kurma çalışmaları neticesinde programlarımızı sahaya süreceğiz. Yerel seçimlere hazırlığımızı yapacağız. Bu bağlamda gerekli kadroları oluşturduktan sonra çalışmalara hız vereceğiz." şeklinde konuştu. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir