• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Temizlik işçisiyken okuma azmiyle öğretmen oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okuma azmi sınır ve yaş tanımıyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne taşeron temizlik işçisi olarak işe giren İlkay Kayadibi, okuma azminin sayesinde aynı üniversitede Güzel Sanatlar Fakültesini bitirip Bitlis'e müzik öğretmeni olarak atandı.

Hem işini yapan hem de okulunu okuyan İlkay Kayadibi, mezun olarak Bitlis merkezde bulunan Sekiz Ağustos Ortaokuluna müzik öğretmeni olarak atandı. Atandığı okulda çocuklarla buluşan Kayadibi, 25 yıl gecikmeli de olsa hayalini gerçekleştirmenin sevincini yaşıyor.

1989 yılında İzmir 9 Eylül Güzel Sanatlar Fakültesini kazandıktan sonra farklı nedenlerle okula ara veren Kayadibi, 2009 yılında tekrar üniversiteye devam ederek, hayaline kavuştu.

Okuma azminin önünde hiçbir engelin dayanamadığını belirten Kayadibi, "2009 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine temizlik işçisi olarak girdim. Bu esnada aftan yararlandım. Aftan yararlandıktan sonra böyle bir hakkım olduğunu öğrendim. Çalıştığım yerde hem okudum, hem de çalışarak, 4 yılda bitirdim. Mezun oldum ve KPSS'ye girip, 63 puanla Bitlis Sekiz Ağustos Ortaokulu'na atandım." dedi.

"İsteyen hiç kimseye yaş ve şartlar engel değildir"

"Bu yıl ilk defa öğretmenler günümü kutlayacağım." diyen Kayadibi, şunları söyledi:

"Çocuklarımla beraberim. 25 yıl gecikti ama onlarla birlikte mutluyum ve hayallerime kavuştum. İsteyen hiç kimseye yaş ve şartlar engel değildir. Okuma aşkı olan herkes bunu başarabilir. Hayatını değiştirebilir. İyi bir öğretmen de kendi hayatını değiştirdiği gibi, herkese örnek olmalı, rehberlik etmelidir. İyi bir öğretmen bilgiyi sadece kendine saklamamalıdır, etrafındakilerin de hayatını değiştirebilmeli, örnek olmalıdır. Ben de bunu yaparak, ilk önce kendi hayatımı ve çocuklarımın hayatını değiştirdim. Şimdi ise öğrencilerimin hayatını değiştirmek için bu zorlu yolda onlara rehberlik edeceğim. Hatta geçen hafta bir öğrencim geldi ve beni çok duygulandırdı. Çünkü benim karşıma çıkan bu fırsatın neden değerlendirdiğimi o zaman anladım. Öğrencim, 'Hocam okuma gibi bir hedefim yoktu. Ama sizin hayat hikâyenizi dinledikten sonra okumaya karar verdim.' deyince bu fırsatın benim karşıma çıkma sebebinin bu olduğunu anladım." (Şükrü Tontaş-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir