• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Obezite İle Mücadele Konferansı Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman'da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Sağlıklı Beslenme, Bir Halk Sağlığı Sorunu Olarak Obezite ve Obezite İle Mücadele" konulu konferans düzenlendi.

 

Saat:10.00'da başlayan konferansa İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, Halk Sağlığı Müdürü Dr.Vecheddin Acar, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Nurettin Balta, üniversite akademisyenleri, sağlık çalışanları, öğrenciler ve protokol üyeleri katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, "Beslenme tarzındaki değişiklikler, fiziksel hareket azlığı, sigara ve alkol tüketimi gibi bir takım olumsuz şartlar bir araya geldiğinde Obezite (şişmanlık) riskini artmaktadır" dedi.

 

Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) verilerine göre 400 milyonun üzerinde Obez ve yaklaşık 1,6 milyardan fazla kilolu birey bulunduğunu belirten Bodakçi, "2015 yılında bu rakamın sırasıyla 700 milyon ve 2,3 milyara ulaşacağı tahmin edilmektedir" şeklinde konuştu.

 

Açılış konuşmasının ardından Bölge Devlet Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma hastalıkları uzmanı Dr. Göknur Yorulmaz ve Diyetisyen Özlem Erin "Sağlıklı Beslenme, Bir Halk Sağlığı Sorunu Olarak Obezite ve Obezite İle Mücadele" konusu altında konferanstakileri bilgilendirdiler.

 

Bilgilendirme sonunda Yrd. Doç. Dr. Banu Atalay'a İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi, Bölge Uzman Dr. Göknur Yorulmaz'a Yrd. Doç. Dr. Nevzat Damlar, Diyetisyen Özlem Erin'e Öğretim Görevlisi Hakan Yüzüak ve konferansın oluşumunda büyük katkısı olan Yahya Yetim'e Öğretim Görevlilerinden Bilal Turan tarafından plaket verildi.(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir