• DOLAR 32.559
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2430.822
  • ...
Bitlis`te karla mücadele için tüm hazırlıklar tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis İl Özel İdaresi, kış mevsiminin uzun ve çetin geçtiği, Türkiye'de en fazla yağış alan, kar yükünü alan illerin başında Bitlis'te, 2018-2019 yılı karla mücadele çalışmalarının hazırlıklarını tamamladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, Bitlis İl Özel İdaresi olarak, ilkbaharla başladıkları yatırım projelerini bugün itibariyle sonlandırdıklarını belirterek toplam 643 yerleşim yerinde, 83 milyon değerinde 300'e yakın projeyi köylerin altyapısında kullanmak üzere halkın hizmetine sunduklarını, bugün itibariyle karla mücadele mevsimini başlattıklarını söyledi.

"Karla mücadele mevsiminde ortalama 70-80 bin litre yakıt kullanıyoruz"

Aydoğdu, "Karla mücadelede 6 ilçede 9 bakımevi, 90 personel, 61 iş makinesiyle hizmetlerimizi daim kılacağız. Karla mücadele mevsiminde ortalama 70-80 bin litre yakıt kullanıyoruz. Bu yakıtların tedbirini aldık. Yedek parçaları aldık. Görüldüğü gibi iş makinelerimizi hazır hale getirdik. Halkımıza daha iyi hizmet verebilmek için 7/24 demeden çalışan arkadaşlarımızla birlikte, basın ve kurumlarla istişareli bir şekilde karla mücadeleyi yapacağız." dedi.

"Sahada bizi en çok mağdur eden asılsız ihbarlarda bulunulmasıdır"

"İş makinelerimizin içerisinde 5 rotatif kar savurma aracı, 7 dozer, 11'e yakın greyder, 11'e yakın loder, binek iş makinelerimiz, servis araçlarımız ve akaryakıtlarımızla hizmet sunacağız." diyen Aydoğdu, şunları söyledi: "Sahada bizi en çok mağdur eden asılsız ihbarlarda bulunulmasıdır. Asılsız ihbarlar olunca, asıl olan ihbarlara yetişemiyoruz. Bunun vatandaşlarımız tarafından dikkate alınmasını rica ediyoruz. Asıl olan ihbarlarda bulunsunlar. Asılsız ihbarları bize bildirmesinler.  Maddi, manevi ve beyin gücünü sarf ediyoruz. Asıl hastalara ulaşamıyoruz.  Bu da kul hakkına giriyor. İnşallah buna riayet edilir diye düşünüyoruz. Asılsız ihbarlar hakkında bulunanlar için Kabahatler Kanunu'nda cezaları vardır. Bunun takibi olması lazım. Kabahatler Kanunu'na göre cezai işlemler yapılmaktadır."

"Bitlis, Türkiye'nin en çok yağış ve kar yükü alan bir ilimiz"

Bitlis'in coğrafi şartlarına da dikkat çeken Aydoğdu, tüm olumsuzluklara rağmen 7/24 personel ve ekipmanlarla birlikte çalıştıklarını ifade etti.

Aydoğdu, sözlerinin devamında, "Malumunuz Bitlis, Türkiye'nin en çok yağış ve kar yükü alan bir ilimiz. Coğrafi yapımız özellikle Hizan ve Mutki ilçelerinde, bakımevlerimizin de fazla olduğu, personel ve iş makinelerinin 7/24 durmadan çalıştığı bir alanımız. Coğrafi yapı sarp olduğu için ulaşım da zor. Onun için engeller oluşmaktadır. Sürekli çalışmakla insan da araçta araç yoruluyor. Bu da ayrı bir maliyet gerektiriyor. 2018'de yaptığımız satıh kaplamalar ve stabilizeler, karla mücadelede ağır araçların çalışmasıyla yaklaşık yüzde 40-50 civarında rantabllığını kaybediyor. Tekrardan devredilen yılda onarımlarına başlıyoruz. Bu da bir maddi külfet oluşturduğu gibi manevi hızımızı da engelliyor." diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir