• DOLAR 32.381
  • EURO 35.192
  • ALTIN 2324.343
  • ...
Savcılık Kaşıkçı`nın cesedini aramayı durdurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesine ilişkin soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı.

Al Jazeera'ya konuşan Türk savcılık kaynakları, ceset arama işleminin sonlandırıldığını açıkladı.

"Özel kimyasallar ve asit bulundu"

Kaşıkçı cinayetine ilişkin soruşturmada savcılık, Suudi konsolosun evinde hidroflorik asit ve özel kimyasalların izi bulunduğunu duyurmuştu.

Söz konusu izlere evin kuyusu ve kanalizasyonda rastlandığını belirten Başsavcılık yetkilisi, "Elde ettiğimiz sonuçlar Kaşıkçı`nın bedeninin tamamen asitle eritildiğini gösteriyor. Geriye hiçbir şey kalmamış” ifadelerini kullanmıştı.

Hidroflorik asit nedir?

Hidroflorik asit, hidrojen florür bileşiğinin sudaki çözeltisine verilen isimdir. Özellikle cam işleme sanayiinde kullanılır. Camı aşındırıcı etkisi olduğundan dolayı, cam şişelerde saklanamazlar. Berrak sıvı halinde olup, HF olarak tanımlanır.

Kullanımında oldukça dikkat edilmelidir. Solunması ciddi zehirlenmelere yol açarken, cilt ile teması, derin yanıklara sebebiyet verebilir. Susuz hidrojen florür ve hidroflorik asit ile yalnız çeker ocak içinde çalışılmalı, eldiven, ayrıca koruyucu gözlük veya yüz maskesi takılmalıdır.

Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra haber alınamayan Kaşıkçı'nın "konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğünü" açıklamıştı.

Ülkenin resmi haber ajansı SPA'da yer alan haberde, Suudi Arabistan Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma sonunda, Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğuna geldiği sırada burada bulunan "başka Suudi vatandaşlarla tartışmaya başladığı, tartışmanın arbedeye dönüştüğü ve bunun sonucunda Kaşıkçı'nın hayatını kaybettiği" iddia edilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir